g
mleté vlašské ořechy
cca (dle potřeby - velikosti vejce)
pečící papír
Postup přípravy receptu
1
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a dle potřeby přisypáváme mleté vlašské ořechy (lze i lískové nebo mandle). Vymícháme hustější kaši, aby nám při balení a krájení těsta příliš nevytékala. Kaší potřeme vyválený obdélníkový plát těsta, který pak srolujeme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm silné dílky. Ty naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme ihned péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova.
2
Šnečky můžeme po upečení ještě posypat moučkovým cukrem.
3
Srolované těsto s ořechovou náplní se nejlépe krájí nití, kterou vždy pod těstem podvlékneme a zkřížením nitě oddělujeme kousek po kousku.
4
Podáváme jako rychlé pohoštění, chuťovku nebo svačinku.