Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení ještě nabudou, tak je nedáváme příliš blízko sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 160-170 °C dorůžova. Pak necháme vychladnout.
2
Krém: z mléka, mouky, 80 gramů cukru a žloutků za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout. Změklé máslo a cukr (dle chuti) vyšleháme do pěny. Pak vychladlou kaši s máslovým krémem dobře promícháme a můžeme i dochutit: vanilkou, rumem, mandlovou či jinou esencí, pomletými ořechy... Hotový krém dáme do cukrářského sáčku, naneseme na jednu tyčinku a druhou tyčinkou přiklopíme.
3
Tyčinky s krémem necháme vychladit a pak je namáčíme do rozpuštěných kaštanů s máslem (ve vodní lázni nebo mikrovlnce). Nebo si můžeme polovinu tyčinek namočit předem a pak jimi ty s krémem přiklápět.
Super recept. Už jsem dělala několikrát. Je to jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví u nás doma. A neřekla bych, že je nějak složitý. I kdyby, tak určitě stojí za vyzkoušení.
Jaroslava Jonášová
|7. 12. 2016 17:44
Tak. Výroba trochu náročnější. Výsledek famosní. Děkuji. S příští výrobou zajisté nebudu čekat na dalších Vánoc.
zuzana
|11. 3. 2013 15:27
pekna kravina,,,vubec to neni dobry...lituju tech ingredienci...vubec to NEZKOUSEJTE!!!!! :-P :-(