Z másla, ořechů, mouky, cukru, tuku a žloutků uděláme hladké těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout. Na strojku s tvořítkem děláme tyčinky, dlouhé asi jako malé zápalky nebo domino, které dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
2
Hotové tyčinky plníme máslovým krémem nebo ,,krémovou náplní,, (recept je zde už vložený).
3
**Máslový krém:** Změklé máslo utřeme s cukry do světlé, hladké pěny. Dáme do cukrářského sáčku a můžeme plnit. Naplněné tyčinky dáme vychladit. Připravíme si polevu z kaštanů nebo čokolády na vaření. Ořechové tyčinky naskládáme vedle sebe a rozehřátou čokoládou je viličkou (lžičkou) postříkáme, necháme ztuhnout a uklidíme do chladu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janina
|8. 12. 2016 14:42
Půjčila jsem si masový strojek od sousedky a poprvé z něj dělala cukroví, takže nová zkušenost a strojek si do budoucna určitě pořídím svůj :-) děkuji za recept.
Hedvika
|5. 12. 2016 17:59
Měla jsem jich necelé 4 plehcy. Líbilo se mi i rychlé spjování cukrářským sáčkem, loni jsem se totiž patlala s mazáním nožem a to mi moc nešlo, nebavilo mi to a taky to nevypadalo moc hezky a tohle jo :)))))))))))
Gábina
|14. 12. 2014 06:42
Tyčinky jsou nádherné. Nechávala jsem si je nazdobené zatuhnout za oknem a pak si je hnedka schovala do krabičky, abych je ochránila před rodinkou i před sebou :-D . Děkuji za recept.
Eva Lišková
|2. 12. 2012 19:32
Ráda je upeču i za rok, protože jsou výborné <3 <3 . Navíc jsem po dlouhé době použila zdobicí sáček na krém a bylo to mnohem lepší a rychlejší než natírání krému nožem <:-) <:-) .
Andrea
|23. 11. 2012 20:35
Tyčinky jsou výborné, peču je prckům na mikulášskou a okrádají se o ně sami už teď, tak snad ještě uhňácám další těsto a rovnou je napeču i pro nás. :-)) Děkuji :-))