Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1 hodinu odpočinout. Mezitím nasekáme všechny ořechy na hrubo. Já dávám lískové ořechy, mandle a vlašské ořechy. Potom rozpustíme v hrnci vodu, máslo a všechen cukr, až je máslo kompletně rozpuštené, stáhneme hrnec z ohně a přimícháme všechny ořechy. Potom rozválíme těsto na plech a potřeme ho úplně tence marmeládou, nejlépe třešňnovou nebo meruňkovou. Na to nalejeme ořechovou směs a stejnoměrně rozetřeme. Marmeláda slouží pouze ke spojení těsta a ořechové směsi.Pečeme na 180 °C zhruba 35 minut do zlatova. Ihned po upečení rozkrájíme na čtverce a ty ještě jednou napůl, aby vznikly trojúhelníky. Teplé se krájí líp, protože jsou ještě měkké. Kdo má rád čokoládu, tomu doporučuji po vychladnutí, vždy jeden roh trojúhelníku namočit do čokolády.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Kadera
|29. 9. 2008 19:05
Ta placka z toho testa neni moc tlusta tahle davka staci presne na velky plech. Odhaduji to na pul centimetru. Musim upozornit ze se to testo moc dobre nerozvaluje ja to vzdycky rozplacam rukou. A ta orechova hmota se na to natira hned horka.
Jarka O.
|29. 9. 2008 15:19
Pěkný recept, příležitostně zkusím :-)
Hana Štricková
|29. 9. 2008 15:02
Mám dotaz: jak cca tenká placka z těsta má být vyválena a má se ořechová hmnota nechat vystydnout před rozetřením na marmeládovou vrstvu? Děkuji.