Bílek s cukrem vymícháme v míse vařečkou do husté pěny, přidáme ořechy a rukou vymísíme těsto. Zabalíme do fólie, aby neosychalo a po částech odebíráme, tvoříme malé kuličky velikosti lískového oříšku a vždy tři hned stlačíme k sobě. Později by oschly a nedržely by při sobě. Doprostřed zapíchneme oříšek namočený v bílku. Klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme - spíše sušíme v mírné troubě na 120-150 °C asi hodinku, když začnou vonět a trošku růžovět vytahuji. Nechat vychladnout,teplé jsou měkké a mohly by se kuličky oddělovat. Počítejte,že trochu nabudou, klást na plech dál od sebe.
2
Z jedné dávky je velký plech a půl. Pečeme 14 dní předem, potřebují rozležet.
vynikajici, davam za jedna. a plus pridavam fotecku :))
Lucka
|7. 12. 2007 16:41
Upečeno, ochutnáno, uloženo. Moc dobré cukroví. Jen kdybych věděla že z jedné várky jich bude pouze třicet udělám dvojitou :-)
Martina
|6. 12. 2007 19:08
Dělám z podobného těsta - 18dkg ořechů, 14dkg cukru, 1 strouhaný rohlík, 1 celé vejce a 1 žloutek. Je to nejoblíbenější cukroví mého manžela, většinou dělám z dvojité dávky a nesmím rozdávat - nerad se o ně dělí :-)
Jarka L.
|25. 11. 2007 14:06
... pardon, zapomněla jsem... DÁVÁM ZA 1 !!!
Hela -
|20. 11. 2007 17:25
Dělám rovněž, ale s cukrem krupice a 2 bílky. Perfektně to jde lisem na těsto se 3 dírkami. Vynikající, dávám 1
Jarka L.
|20. 11. 2007 16:30
Šárko, tento recept s malou změnou nesmí u nás na Vánoce nikdy chybět. Dávám ale 1 celé vejce, 180 g ořechů, 150 g cukru, půl vanilk. cukru a citr. kůru. A 1/4 vlašáku na vtlačení do středu bez bílku - je hrbolatý, drží dobře. Tyto trojhránky jsou super.