• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 360
      g hladká mouka
    • 360
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 180
      g mleté vlašské ořechy může být 1:1 vlašské, lískové
  • Poleva
    • 3
      ks žloutek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr s máslem šleháme do hladka (používám elektrický šlehač).
2
Pak vmícháme mouku a ořechy.
3
Špachtlí rozetřeme na vymazaný, jemnou strouhankou vysypaný celý plech. Pomáhám si hřbety prstů - vytlačuji těsto na rovnoměrnou plochu.
4
Pečeme v mírnější troubě. Ne moc dlouho, aby se těsto nepřesušilo a špatně nekrájelo.
5
Suroviny na polevu utřeme do hladké pěny (pro zpestření můžeme přidat špetičku oranžové potravinářské barvy).
6
Ještě vlahé potíráme polevou a po krátkém zaschnutí krájíme malé řezy - asi 17x50 mm.
7
Poznámka: je to sice kalorická bomba, ale móóóc dobroučká. Alespoň 1x v roce - na Vánoce dopřejme svým milým.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pes | 17. 12. 2012 16:25

    Je to trvanlivé? :D

  • Tereza J. | 27. 11. 2007 21:28

    Jarka, veď práve to, že chutí :)))) Pokiaľ v tom nie je varená mrkva, tak mi chutí bohužiaľ všetko:))))

  • Jarka L. | 27. 11. 2007 19:45

    Terčo, je to jedno a chutí naozaj dobre. A najhoršie je, že chutí všetky jedlá. Kto sa má na ty dobroty pozerať, musíme to vyskúšať. :o) Ja viem, že ste zapálena kuchárka a tohto si cením najviacej i kedže neviem ako ste stará či pardon - mladá, tenká či hrubá. Prajem vel´a gastronomických úspechov. :-)))

  • Tereza J. | 27. 11. 2007 07:07

    Jarka, stačilo:))) Ja poviem koláč, vy cukroví, nie je to jedno ? Podstatné je, že to chutí :)))

  • Jarka L. | 26. 11. 2007 19:18

    Tak dobře, Terezko, budeme si psát. Děkuji vám za osvětlení slovenských pojmů - tuto řeč mám ráda. U mne zůstává buchta buchtou, koláč koláčem a cukroví cukrovím. To bychom také mohli třeba palačinku nazývat bramborákem atd. Rozvážná jsem až moc, úsměv a optimismus mám na rozdávání a co se týká nervozity - je mi cizí, jsem totiž doma.Přeji Vám příjemné pečení vánočních koláčů a hodně úspěchů v kuchtění.

  • Petra Špačková | 26. 11. 2007 18:18

    prosím můžete mi paní Terezko poradit? Co je to Gríska, palmarin, klinček (mleté), zvyšky těsta. Opsala jsem si recepty, které byly psány slovensky a s těmito výrazy si nejsem jistá. Nezlobte se,že takle otravuji.

  • Tereza J. | 25. 11. 2007 18:56

    Milá Jarka, po slovensky sa povie koláč, rezy , po česky poviete cukroví, buchta a alebo akokoľvek inak. U nás tomu proste cukroví nepovie nikto. A keďže píšem po slovenky, používam slovenské pojmy. Prajem vám pekné pečenie a trocha rozvahy. A hlavne úsmev, ten nestojí nič a poteší :)))

  • Lída' | 25. 11. 2007 15:13

    To snad nemyslíte vážně!!! Terezka jako autor žabomyších válek ?Pokud si dobře vzpomínám tak Terezka se VŽDY snaží urovnat jakýkoli spor a každému poradí a vůbec - nepletete se trochu?Terezko děkuji za změření plechu, recept jsem našla po mamince a je stejný jako ten tvůj.

  • Di | 25. 11. 2007 14:19

    Ahoj Terezko, někteří lidé jsou nějak stále více nervózní, a to ještě ani nezačal pravý vánoční shon. Já tuhle sladkost také znám, dělávala ji moje maminka. Prostě se upeče koláč, rozkrájí se a je z toho cukroví. Jak se recept šíří, mění se jeho složení: někdo dává více vajec, někdo méně, jiný více oříšků, a my si tak alespoň mužeme vybrat, co by nám lépe vyhovovalo.

  • Jarka L. | 25. 11. 2007 13:12

    No tak Terezko, aby bylo jasno, Vy si pletete jablka s hruškama. Já v tomto receptu nemluvím o koláči, ale o cukroví s úplně jinou gramáží - to za prvé. A za druhé tam není použita ani polohr. mouka, ani prášek do pečiva, ani sníh ze 6 bílků. Tento koláč musíte prezentovat na jiném místě a neplést ho do zde uvedeného cukroví. A co se týká žabomyších válek (jak uvádíte), tak Vy jste toho zářným příkladem. Zamyslete se nad sebou.

  • Tereza J. | 24. 11. 2007 09:31

    Jarka, tie naše sa režú krásne, sú vláčne a rozhodne sa nedrolia. Ak sa nezjedia skôr, pretože na Vianoce je tých koláčov dosť, ani po pár dňoch nie sú suché a drobivé. A cholesterol ? Mám ho v norme, napriek tomu, že vajcia zbožňujem. Ono je to tak, že cholesterol obsahujú aj iné veci, nielen vajcia, a cholesterol si organizmus vyrába aj sám. Ak máte poruchu spracovávania cholesterolu, tak ho budete mať vysoký, aj keď žiadny v potrave nepríjmete. Poleva sa krásne rozotiera, pretože na horúcom koláči sa pekne rozteká.

  • Jarka L. | 23. 11. 2007 19:38

    Tak holky, já jsem z Opavy a tohle cukroví, přesně jak je popsáno, i s polevou ze tří syrových žloutků vleze na plech 31x38 cm. Pouze to opravdu nemohu mazat na horké, protože to schne pod rukama a tvoří se pak hrbolatý povrch. Nechci totiž použít až 6 žloutků, jak píše Terezka (cholesterol atd.).Také polohrubá mouka může zapřičinit drobení řezů-hlavně při krájení.Chce to docela ostrý a tenký nůž. Je to můj letitý osvědčený, ale také převzatý recept. Tak hodně zdaru a ať vám všem chutná :-))

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 15:50

    Helenka, vidíte, to je názorný príklad toho, aké smiešne sú tie žabomyšie vojny o autorstve receptu a opisovaní. Ako som spomenula, ten koláč piekla už babička, odkedy mi pamäť siaha, ale ani netuším, odkiaľ mala recept. Vy ho máte tiež, ktovie odkiaľ. A teraz sa máme prieť, kto je autorom ? Veď to nikto nevie. Hlavná vec, že chutí, nie ?

  • Tereza J. | 23. 11. 2007 15:46

    Hi, hi, hi... tak som šla ten plech odmerať, lebo oni fakt sú rôzne. Tak tie moje plechy sú 30x38 cm ( vnútro, teda úžitková plocha ). Ešte som zabudla napísať, že do polevy pridávam kávovú lyžičku oleja, lepšie sa potom reže. Marcelka, počítaj s tým, že poleva musí zaschnúť, takže aspoň 24 hod peč dopredu. Ak začneš rezať a poleva bude vnútri ešte tekutá, musíš počkať. Tento koláč sa stal u nás vianočným, máme radi orechy a pečiem ho 2 dni pred štedrým dňom. Vďaka orechom nevyschne. U nás síce nevyschne nič, nestihne :)))

  • Lída* | 23. 11. 2007 13:07

    Terezko prosím, na jak velký plech ? Neumím to nikdy odhadnout. Děkuji

  • Marsí | 23. 11. 2007 11:13

    já mám recept trochu jiný, ale ten od Terky pro jistotu ukládám..:-))

  • Hela - | 23. 11. 2007 10:21

    Terezko, jsem z přesně opačného konce bývalé republiky a recept mám přesně stejný jako vy!

  • Marcela Horáková | 23. 11. 2007 07:39

    Terezko moc děkuji, toto jsou totiž přítelovi nejoblíbenější řezy a já nevěděla jak se dělají... asi ho o víkendu po náročném vánočním úklidu překvapím :-)

  • Tereza J. | 22. 11. 2007 20:10

    Ja vylievam polevu na horúci koláč, rozotriem a nechám zaschnúť. Nepečiem ju. Takto to robila ešte moja babička. Vyšľahám 210 g masla, 210 g práš. cukru do peny, pridám 210 g mletých orechov, 120 g polohrubej múky , 1 prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov. Rozotriem cesto na plech a upečiem. Na horúci koláč ihneď po vybratí z rúry nalejem polevu vymiešanú z 250 g práš. cukru a 6 žĺtkov.

  • Marcela Horáková | 22. 11. 2007 15:58

    Terezko a poleva je ze syrových žloutků nebo se tepelně ta poleva zpracovává.....

  • Tereza J. | 22. 11. 2007 13:01

    Robím podobne, len do cesta dávam sneh z bielkov a žĺtky potom dám na polevu.

  • Marcela Horáková | 22. 11. 2007 11:59

    Jen se ujišťuji, ta poleva je syrová? ta se už nepeče?

  • Marsí | 22. 11. 2007 11:12

    Šmankote...tak tohle miluju...co milým, sobě to dopřeju...:-)))))

  • milena kubikova | 22. 11. 2007 09:34

    su vynikajuce....mamicka ich pecie roky rokuce a volame ich jarne rezy...asi pre tu zltkovu polevu....doporucujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

45
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
39
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
26
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact