• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající řezy pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Nadýchaný ořechový moučník zdobí lahodná žloutková poleva a celé ořechy. S kávou nebo čajem chutnají řezy báječně.

Suroviny

12 porce
  • KOLÁČ
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g máslo změklé
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g mleté vlašské ořechy + na ozdobu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • POLEVA
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po částech vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut, záleží na výšce těsta.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Než se upeče korpus, připravte polevu. Žloutky ušlehejte s cukrem do krémové pěny. Polevu nalijte na ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Pracujte rychle, poleva bude mít tendenci rychle tuhnout, posypte ořechy. Koláč nechte vychladnout a krájejte na dílky. Dobře to půjde nožem namočeným v horké vodě.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kuřecí Tikka Masala
Kuřecí Tikka Masala

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Jitka Asterová (65) otevřeně: Proč nemám chlapa?

Jitka Asterová (65) otevřeně: Proč nemám chlapa?

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové suchárky
Ořechové suchárky
Ořechové sušenky -slané i sladké
Ořechové sušenky -slané i sladké
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact