• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající řezy pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Nadýchaný ořechový moučník zdobí lahodná žloutková poleva a celé ořechy. S kávou nebo čajem chutnají řezy báječně.

Suroviny

12 porce
  • KOLÁČ
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g máslo změklé
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g mleté vlašské ořechy + na ozdobu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • POLEVA
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po částech vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut, záleží na výšce těsta.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Než se upeče korpus, připravte polevu. Žloutky ušlehejte s cukrem do krémové pěny. Polevu nalijte na ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Pracujte rychle, poleva bude mít tendenci rychle tuhnout, posypte ořechy. Koláč nechte vychladnout a krájejte na dílky. Dobře to půjde nožem namočeným v horké vodě.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Makové lívance

Makové lívance

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

171
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
102
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
28
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové suchárky
Ořechové suchárky
Ořechové sušenky -slané i sladké
Ořechové sušenky -slané i sladké
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact