• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající řezy pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Nadýchaný ořechový moučník zdobí lahodná žloutková poleva a celé ořechy. S kávou nebo čajem chutnají řezy báječně.

Suroviny

12 porce
  • KOLÁČ
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g máslo změklé
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g mleté vlašské ořechy + na ozdobu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • POLEVA
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po částech vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut, záleží na výšce těsta.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Než se upeče korpus, připravte polevu. Žloutky ušlehejte s cukrem do krémové pěny. Polevu nalijte na ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Pracujte rychle, poleva bude mít tendenci rychle tuhnout, posypte ořechy. Koláč nechte vychladnout a krájejte na dílky. Dobře to půjde nožem namočeným v horké vodě.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

24
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové suchárky
Ořechové suchárky
Ořechové sušenky -slané i sladké
Ořechové sušenky -slané i sladké
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact