Vynikající řezy pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Nadýchaný ořechový moučník zdobí lahodná žloutková poleva a celé ořechy. S kávou nebo čajem chutnají řezy báječně.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po částech vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut, záleží na výšce těsta.
Než se upeče korpus, připravte polevu. Žloutky ušlehejte s cukrem do krémové pěny. Polevu nalijte na ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Pracujte rychle, poleva bude mít tendenci rychle tuhnout, posypte ořechy. Koláč nechte vychladnout a krájejte na dílky. Dobře to půjde nožem namočeným v horké vodě.