• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 51
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající řezy pro všední chvíle i slavnostnější příležitosti. Nadýchaný ořechový moučník zdobí lahodná žloutková poleva a celé ořechy. S kávou nebo čajem chutnají řezy báječně.

Suroviny

12 porce
  • KOLÁČ
    • 6
      ks bílek
    • 250
      g máslo změklé
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g mleté vlašské ořechy + na ozdobu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • POLEVA
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po částech vmíchejte sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut, záleží na výšce těsta.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Než se upeče korpus, připravte polevu. Žloutky ušlehejte s cukrem do krémové pěny. Polevu nalijte na ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Pracujte rychle, poleva bude mít tendenci rychle tuhnout, posypte ořechy. Koláč nechte vychladnout a krájejte na dílky. Dobře to půjde nožem namočeným v horké vodě.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Hruškový koláč

Hruškový koláč

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Makové koblížky

Makové koblížky

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

42
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
34
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
28
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
23
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové řezy trvanlivé
Ořechové suchárky
Ořechové suchárky
Ořechové sušenky -slané i sladké
Ořechové sušenky -slané i sladké
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact