• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy s pařížským krémem

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy s pařížským krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1,50
      lžička skořice mletá
    • 300
      g vlašské ořechy mleté
    • 3
      lžíce polohrubá mouka vrchovaté
    • 3
      lžička prášek do pečiva
  • Pařížský krém
    • 2
      ks šlehačka
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukr
    • 200
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto vymícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo na pečícím papíře. Šlehačky zahřejeme - nevaříme! Přidáme kakao, cukr a nastrouhanou čokoládu a horké mixujeme asi 1 minutu. Na 12 hodin dáme do chladničky a před zdobením našleháme. Natřeme na korpus, rozkrájíme na řezy, které přizdobíme šlehačkou a mandarinkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky plněné krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové tyčinky s vařeným krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • morehulka | 8. 5. 2012 19:54

    Řezy jsou výborné a přízdobu jsem vůbec nedávala. <:-)

  • ren pan | 6. 8. 2007 16:13

    řezy jsou výborné, mohu jen doporučit. Se šlehačkou nebyl žádný problém.

  • Marie Koláčková | 24. 7. 2007 11:22

    Dělala jsem a mohu doporučit. Šlehačka se mi zdála trochu řídká, tak jsem do horké, do první fáze, přidala trochu másla a nechala rozpustit. Na druhý den se krém vyšlehal krásně do tuha.

  • Iva Ticháčková | 2. 10. 2006 09:08

    Táňo, to je dobrý nápad s tou marmeládou a čokoládovou polevou. Určitě také vyzkouším - díky.

  • Táňa K. | 1. 10. 2006 18:35

    Paní Ivo, musím potvrdit, že tyto řezy jsou naprosto výborné. Měla jsem sice problém s pařížskou šlehačkou, která mi zůstala polotekutá, ale chuťově to nic nezkazilo. Upečenou buchtu jsem rozdělila na talířky, pomazala marmeládou, přelila pařížskou šlehačkou a dozdobila bílou šlehačkou a čokoládovou polevou. Fantazie! Určitě jsem je nepekla naposledy.

  • Anonym | 21. 9. 2006 07:12

    holky! Už při čtení slintám na monitor!Tohle MUSÍ být dobré, v neděli jdu na to,p.Ivo -díky,dám 1!

  • eviku | 20. 9. 2006 18:59

    Souhlasím s Helou a vřele doporučuji Ramu ke šlehání. Např. v tiramisu po česku se s pomaz. máslem vždycky vyšlehá krásně do tuha, nebo jen jí samotnou plním roládu. Má i dobrou chuť a je určitě "dietnější" (bez živočiš. tuků).

  • Hela K. | 20. 9. 2006 13:52

    Pro Hanu R.:Já poslední dobou kupuji jen šlehačku na šlehání od Ramy. Je lehčí a ušlehá se vždycky pěkně do tuha.

  • JitkaH. | 15. 9. 2006 22:41

    Já jsem dnes šlehala 31%,krásně do tuha. Méně už asi žádná nemá,teda kromě těch na vaření,to je jasné

  • Adéla Najmanová | 15. 9. 2006 16:43

    Naše babička kupuje jedině šlehačky, které obsahují nejméně 33%tuku. Šlehačky s méně procenty jí prý taky nikdy nejdou ušlehat...

  • Iva Ticháčklová | 15. 9. 2006 12:33

    Paní Hano, bohužel nemůžu poradit. Nikdy jsem nepřemýšlela jaké šlehačky, protože se mně ještě nestalo, aby se krém neušlehal. Zdravím - Iva.

  • Hana Rožníčková | 15. 9. 2006 09:22

    Tak tohle bude delikatesa, jen by mě zajímalo jaké kupujete šlehačky.Mám podobný recept na pařížský dort - krém se dělá ze 6 šlehaček / dort je velký /, ale nedaří se mi šlehačky ušlehat.Také je mám svařené přes noc v lednici.Zkoušela jsem ze šlehaček Kunín.Dříve jsem kupovala šlehačky Trojské a nebyl problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Šlehačka Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

72
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
64
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
62
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
35
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
31
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy s pařížským krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact