Na vále vypracujeme těsto a rozdělíme ho na polovinu. Vyválíme dvě placky. Jednu dáme péct samostatně a na druhou před pečením naneseme ořechovou směs. Na pečícím papíře je pečeme asi 15-20 minut do růžova.
2
Všechny suroviny na ořechovou krustu zahříváme dokud nezačne směs karamelizovat a ještě horkou ji naneseme na jednu ze syrových placek.
3
Suroviny na krém uvaříme jako pudink a vymícháme do zchladnutí. Potom zašleháme do 1 změklého másla a ochutíme šťávou z 1 citronu.
4
Upečenou a vychladlou placku namažeme krémem, na to položíme placku s ořechy (ořechy nahoru) a necháme do druhého dne rozležet. Nakonec nahoře můžeme pokapat rumem.
množství těsta je na plech?jak velké mají být placky?
Simona
|16. 12. 2005 21:00
Vynikající řez, který už nějakou dobu peču, jenom jsem si trochu upravila krém. Citrón jsem vynechala a místo toho zkaramelizuju cukr, pak přidám mléko a mouku a uvařím jako pudink, vychladlé zašlehám do másla. Myslím, že je to tak lepší a všem to chutná.