mandlová esence
pár kapek (rumové) či 1 dcl likéru
Postup přípravy receptu
1
Těsto: 4 žloutky, 2 lžíce studené vody a 200 g cukru utřeme do tuhé pěny. Přidáme 200 g hrubé mouky (smíchané s 1/2 sáčku prášku do pečiva) a 8 lžic horké vody. Vše smícháme, vmícháme jemně mleté ořechy a sníh ze 4 bílků. Těsto umístíme na předem vymazaný a vysypaný plech. Korpus pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě.
2
Mandlový krém: máslo, cukr a vanilínový cukr, můžeme přidat jeden žloutek, utřeme ručně do pěny. Uvaříme dle návodu na sáčku pudink ve 250 ml mléka a přídáme pár kapek esence či 1 dcl likéru. Pudink necháme vychladnout a postupně vmícháme do připraveného krému. Krém rozetřeme na upečený korpus a zdobíme čokoládovou polevou (tabulka čokolády na vaření rozpuštěná s kouskem másla na vodní lázni).