• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy medové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy medové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      g cukr krupice
    • tuk 220g Hery + 200g másla
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce med
    • 3
      sklenice mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g vlašské ořechy 400-500
    • 2
      lžíce maizena

Postup přípravy receptu

1
200 g cukru, 100 g tuku, vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, mícháme ve vodní lázni, až se vše spojí, nesmí se vařit. Poté přidat 2 lžičky jedlé sody, zamíchat a sundat z plotny. Vymíchat, dokud směs nevychladne, potom přidat hladkou mouku a vypracovat těsto, rozdělit na 2 díly, vyválet placky a dát na plechy vyložené pečícím papírem. První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct. Osmažené ořechy - ořechy nahrubo nakrájené, 80 g cukru, 120 g tuku, 3 lžíce medu osmažit dozlatova a horké natřít na placku. Vychladlé placky spojit krémem, ořechová nahoru.
2
Krém: 1 a 1/2 sklenky mléka, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 lžíce maizeny, trochu rumu - uvařit jako pudink, do vychladlého zašlehat 200 g másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 10. 4. 2016 13:31

    dneska jsem dělala.nu testo jsem valela na plechu nedalo se prenést nic trhalo se.krém bych dala asi jiný(ono mlíko mouka a maslo jako krém nic moc teda ani ten rum to nezachránil).a osmažených ořechu bych dala taky rozhodně mín.drobet si ho poupravím a přístě zkusím zas :-)

  • Marie | 9. 6. 2014 13:33

    Opravdu výtečné. Děti se toho nemohli nabažit :-D Jen dodám že výtečný med mají na www.ceskamedoteka.cz

  • vlasta | 7. 10. 2013 09:57

    Tak jsem dělala ořechové řezy a je to opravdu ńamka . :-*

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 1. 2013 09:11

    Trošku zmatky v ingrediencích. V rozpisu 3 sklenky mléka: do krému 1 a půl a do těsta 2 lžíce..... Maizeny napsané 2 lžíce v rozpisu a do krému napsaná 1 a půl.... Tak jak je to ve skutečnosti?

  • Delarue
    Delarue | 10. 1. 2013 18:26

    Opravdu nebezpečný recept :-), nemohla jsem odolat a pořád jsem na ně chodila, až nic nezůstalo :-D mňamka

  • maru hlinková | 13. 9. 2010 11:13

    Jsou vynikající, pekla jsem 10-15 min na 170st C, bílé hmoty na krém jsem dala jen půlku, stačilo. Osmažené ořechy opravdu horké na placku, jinak vychladnou a nejde s nimi pracovat! - tak zase zahřát.... MOOC dobré řezy.

  • Michaela Linhartová | 2. 8. 2009 09:06

    Také znám, dělám při slavnostnější příležitosti. Je to trochu víc sladké. Dávám 1*

  • Hana Rožníčková | 17. 4. 2008 19:53

    Katko, ale v receptu to máte jasně napsané - První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct.Je to moc dobrý moučník.

  • Katka Beránková | 17. 4. 2008 08:10

    Helo, děkuju. Ja už si právě placky upekla včera a pak mě zaujaly ty ořechy. No nic, udělám je klasicky a příště s ořechama.

  • Hela - | 16. 4. 2008 17:44

    Pokud dáte ořechy až po upečení, bude mít moučník zcela jinou chuť - to záleží na vás. Možná vás odrazuje trochu pracnější postup. Pokud si vyhledáte velmi podobné Karamelovo-ořechové řezy - mimochodem pro mě absolutní jednička ze všech moučníků tady uveřejněných - , přečtěte si k nim diskuzi kolem 3.10.2007.

  • Katka Beránková | 16. 4. 2008 17:34

    Na podobné řezy mám recept, nevíte někdo, jestli se dá dát ta ořechová poleva už na placku hotovou, nebo se to opravdu musí péct s plackou??

  • Evík | 22. 10. 2007 11:18

    Tak já jej dělala včera a nějak se nezdařilo asi,těsto jsem musela válet na plechu,protože se přenést vůbec nedalo jak bylo křehké a hlavně po upečení celkem tvrdé, jako tvrdý perník:-(.Kde jsem mohla udělat chybu?Hmota v lázni se spojila celkem rychle, nevařila a dělala jsem podle návodu...Ale mňamka to je určitě,prostě jsem to musela nějak splést.

  • Jiřinka P. | 19. 7. 2007 12:06

    Tyto řezy jsem upekla vedoucím na táboře. Jeden za druhým za mnou chodili a chválili je. Já jsem je sice nejedla, ale prý byly úžasné=)

  • Markéta | 13. 6. 2007 10:26

    Tyto řezy dělám, ale znám je pod jiným názvem -nebe v hubě.Jsou opravdu skvělé.

  • Vlasta Vejvodova | 27. 3. 2007 16:25

    Doporučuji všem,jsou super a ty ořechy,mnamoza!

  • Monika V. | 22. 3. 2007 18:21

    Holky všem vám moc děkuji za rady. Krém se mi povedl, je krásně hladký. Ale protože mi zdrclý krém stál v poledne na stole a komentáře ještě nebyly zařazeny, tak jsem zabrouzdala do kategorie Rady a tipy do příspěvku krémové triky a tipy, kde jsem se řídila pí. Oumarovou, která tam radila dát krém zahřát na vodní lázeň. Ale protože jsem opravdu spěchala, tak jsem se ani lázní nezabývala a nechala to rozpustit v obýváku na krbových kamnech :-). Kdyby mě viděl nějaký cukrář, tak by mě asi ukamenoval, ale zdařilo se a výsledek byl perfektní. Teď už se placky chladí v lednici na víkendovou oslavu. Po víkendu pošlu foto. (PS: jsem zvyklá dělat pudinkové krémy a myslím, že jsem jich už udělala dost, ale toto se mi stalo poprvé, tak jsem z toho byla dosti vyjukaná.) Takže ještě jednou díky.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2007 15:33

    Postavte misu s krémom do kúpeľa, nechajte trocha rozpustiť a vyšľahajte znova.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 3. 2007 15:27

    Vyšlehejte kousek másla a postupně do něj zašlehávejte sražený krém. Další lžíci krému přidejte až po důkladném zašlehání.

  • Věra z DC | 22. 3. 2007 15:00

    nevím jak z toho ven.. a co vodní lázeň ??

  • jitka Mal. | 22. 3. 2007 14:44

    Když se mi zdrcne krém, vždycky mi pomáhá ušlehat ho znovu nad párou, máslo povolí a krásně se zašlehá

  • Monika | 22. 3. 2007 13:59

    Pomóóc. Tak kaši jsem už udělala,máslo jsem měla o pokojové teplotě a přesto se mi krém zdrcnul. Nevíte někdo, jak bych si mohla pomoct? Jak to napravit?

  • Monika V. | 22. 3. 2007 12:35

    Mám dotaz. Do krému se mléko měří na sklenku. Je tím myšleno 200 ml., nebo 250?

  • engliš | 17. 3. 2007 17:18

    No ty 3 dny bych tomu klidně dala.

  • Monika | 17. 3. 2007 13:45

    Chci tyto řezy udělat na oslavu, ale nevím jak dlouho předem by se řezy měly péct, aby placky hezky změkly. Poraďte někdo, kdo je dělal.

  • ivanka | 9. 9. 2006 11:51

    znam...vsude jinde to je"NEBE V HUBE" vynikajici a krasne vypada

  • Blanka | 4. 9. 2006 09:47

    Evo, moc děkuji a o víkendu určitě vyzkouším. Láká mě ta ořechová poleva s medem. Ještě jednou díky.

  • Eva | 2. 9. 2006 15:09

    Tak tady je rozepsaný : TĚSTO :20 dkg cukru písek, 10 dkg tuku, 2 vejce,2 lžíce medu,2 lžíce mléka - míchat ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidat 2 lžičky jedlé sody a sundat z plotny, do vychladlého přidat 50 dkg hladké mouky a vypracovat těsto.KRÉM : 1 a1/2 sklenky mléka, 1a1/2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce van. pud., trochu rumu - to vše uvařit jako pudink. Do vychladlého zašlehat 20 dkg másla. Cukr do krému opravdu ne!!!POLEVA: To jsou ořechy osmažené na másle : 50 dkg nahrubo nakrájených ořechů, 8 dkg cukru písek, 12 dkg másla,3 lžíce medu - vše se osmaží do zlatova, dá na jednu syrovou placku a ta po spojení řezů potom zůstane navrchu.

  • Blanka | 30. 8. 2006 12:27

    Recept se mi líbí a ráda bych upekla, ale chtěla bych poprosit autorku, jestli by ho nemohla rozepsat(těsto, krém,poleva). Např.nevím, kam dát 3 hrnky mléka-1,5 je v krému a další mléko jsem našla jen do těsta a to jsou 2 lžíce. Ještě se chci zeptat jestli krém je bez cukru.Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Maizena Med Mléko Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

136
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
88
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact