• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy medové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy medové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      g cukr krupice
    • tuk 220g Hery + 200g másla
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce med
    • 3
      sklenice mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g vlašské ořechy 400-500
    • 2
      lžíce maizena

Postup přípravy receptu

1
200 g cukru, 100 g tuku, vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, mícháme ve vodní lázni, až se vše spojí, nesmí se vařit. Poté přidat 2 lžičky jedlé sody, zamíchat a sundat z plotny. Vymíchat, dokud směs nevychladne, potom přidat hladkou mouku a vypracovat těsto, rozdělit na 2 díly, vyválet placky a dát na plechy vyložené pečícím papírem. První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct. Osmažené ořechy - ořechy nahrubo nakrájené, 80 g cukru, 120 g tuku, 3 lžíce medu osmažit dozlatova a horké natřít na placku. Vychladlé placky spojit krémem, ořechová nahoru.
2
Krém: 1 a 1/2 sklenky mléka, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 lžíce maizeny, trochu rumu - uvařit jako pudink, do vychladlého zašlehat 200 g másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 10. 4. 2016 13:31

    dneska jsem dělala.nu testo jsem valela na plechu nedalo se prenést nic trhalo se.krém bych dala asi jiný(ono mlíko mouka a maslo jako krém nic moc teda ani ten rum to nezachránil).a osmažených ořechu bych dala taky rozhodně mín.drobet si ho poupravím a přístě zkusím zas :-)

  • Marie | 9. 6. 2014 13:33

    Opravdu výtečné. Děti se toho nemohli nabažit :-D Jen dodám že výtečný med mají na www.ceskamedoteka.cz

  • vlasta | 7. 10. 2013 09:57

    Tak jsem dělala ořechové řezy a je to opravdu ńamka . :-*

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 1. 2013 09:11

    Trošku zmatky v ingrediencích. V rozpisu 3 sklenky mléka: do krému 1 a půl a do těsta 2 lžíce..... Maizeny napsané 2 lžíce v rozpisu a do krému napsaná 1 a půl.... Tak jak je to ve skutečnosti?

  • Delarue
    Delarue | 10. 1. 2013 18:26

    Opravdu nebezpečný recept :-), nemohla jsem odolat a pořád jsem na ně chodila, až nic nezůstalo :-D mňamka

  • maru hlinková | 13. 9. 2010 11:13

    Jsou vynikající, pekla jsem 10-15 min na 170st C, bílé hmoty na krém jsem dala jen půlku, stačilo. Osmažené ořechy opravdu horké na placku, jinak vychladnou a nejde s nimi pracovat! - tak zase zahřát.... MOOC dobré řezy.

  • Michaela Linhartová | 2. 8. 2009 09:06

    Také znám, dělám při slavnostnější příležitosti. Je to trochu víc sladké. Dávám 1*

  • Hana Rožníčková | 17. 4. 2008 19:53

    Katko, ale v receptu to máte jasně napsané - První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct.Je to moc dobrý moučník.

  • Katka Beránková | 17. 4. 2008 08:10

    Helo, děkuju. Ja už si právě placky upekla včera a pak mě zaujaly ty ořechy. No nic, udělám je klasicky a příště s ořechama.

  • Hela - | 16. 4. 2008 17:44

    Pokud dáte ořechy až po upečení, bude mít moučník zcela jinou chuť - to záleží na vás. Možná vás odrazuje trochu pracnější postup. Pokud si vyhledáte velmi podobné Karamelovo-ořechové řezy - mimochodem pro mě absolutní jednička ze všech moučníků tady uveřejněných - , přečtěte si k nim diskuzi kolem 3.10.2007.

  • Katka Beránková | 16. 4. 2008 17:34

    Na podobné řezy mám recept, nevíte někdo, jestli se dá dát ta ořechová poleva už na placku hotovou, nebo se to opravdu musí péct s plackou??

  • Evík | 22. 10. 2007 11:18

    Tak já jej dělala včera a nějak se nezdařilo asi,těsto jsem musela válet na plechu,protože se přenést vůbec nedalo jak bylo křehké a hlavně po upečení celkem tvrdé, jako tvrdý perník:-(.Kde jsem mohla udělat chybu?Hmota v lázni se spojila celkem rychle, nevařila a dělala jsem podle návodu...Ale mňamka to je určitě,prostě jsem to musela nějak splést.

  • Jiřinka P. | 19. 7. 2007 12:06

    Tyto řezy jsem upekla vedoucím na táboře. Jeden za druhým za mnou chodili a chválili je. Já jsem je sice nejedla, ale prý byly úžasné=)

  • Markéta | 13. 6. 2007 10:26

    Tyto řezy dělám, ale znám je pod jiným názvem -nebe v hubě.Jsou opravdu skvělé.

  • Vlasta Vejvodova | 27. 3. 2007 16:25

    Doporučuji všem,jsou super a ty ořechy,mnamoza!

  • Monika V. | 22. 3. 2007 18:21

    Holky všem vám moc děkuji za rady. Krém se mi povedl, je krásně hladký. Ale protože mi zdrclý krém stál v poledne na stole a komentáře ještě nebyly zařazeny, tak jsem zabrouzdala do kategorie Rady a tipy do příspěvku krémové triky a tipy, kde jsem se řídila pí. Oumarovou, která tam radila dát krém zahřát na vodní lázeň. Ale protože jsem opravdu spěchala, tak jsem se ani lázní nezabývala a nechala to rozpustit v obýváku na krbových kamnech :-). Kdyby mě viděl nějaký cukrář, tak by mě asi ukamenoval, ale zdařilo se a výsledek byl perfektní. Teď už se placky chladí v lednici na víkendovou oslavu. Po víkendu pošlu foto. (PS: jsem zvyklá dělat pudinkové krémy a myslím, že jsem jich už udělala dost, ale toto se mi stalo poprvé, tak jsem z toho byla dosti vyjukaná.) Takže ještě jednou díky.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2007 15:33

    Postavte misu s krémom do kúpeľa, nechajte trocha rozpustiť a vyšľahajte znova.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 3. 2007 15:27

    Vyšlehejte kousek másla a postupně do něj zašlehávejte sražený krém. Další lžíci krému přidejte až po důkladném zašlehání.

  • Věra z DC | 22. 3. 2007 15:00

    nevím jak z toho ven.. a co vodní lázeň ??

  • jitka Mal. | 22. 3. 2007 14:44

    Když se mi zdrcne krém, vždycky mi pomáhá ušlehat ho znovu nad párou, máslo povolí a krásně se zašlehá

  • Monika | 22. 3. 2007 13:59

    Pomóóc. Tak kaši jsem už udělala,máslo jsem měla o pokojové teplotě a přesto se mi krém zdrcnul. Nevíte někdo, jak bych si mohla pomoct? Jak to napravit?

  • Monika V. | 22. 3. 2007 12:35

    Mám dotaz. Do krému se mléko měří na sklenku. Je tím myšleno 200 ml., nebo 250?

  • engliš | 17. 3. 2007 17:18

    No ty 3 dny bych tomu klidně dala.

  • Monika | 17. 3. 2007 13:45

    Chci tyto řezy udělat na oslavu, ale nevím jak dlouho předem by se řezy měly péct, aby placky hezky změkly. Poraďte někdo, kdo je dělal.

  • ivanka | 9. 9. 2006 11:51

    znam...vsude jinde to je"NEBE V HUBE" vynikajici a krasne vypada

  • Blanka | 4. 9. 2006 09:47

    Evo, moc děkuji a o víkendu určitě vyzkouším. Láká mě ta ořechová poleva s medem. Ještě jednou díky.

  • Eva | 2. 9. 2006 15:09

    Tak tady je rozepsaný : TĚSTO :20 dkg cukru písek, 10 dkg tuku, 2 vejce,2 lžíce medu,2 lžíce mléka - míchat ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidat 2 lžičky jedlé sody a sundat z plotny, do vychladlého přidat 50 dkg hladké mouky a vypracovat těsto.KRÉM : 1 a1/2 sklenky mléka, 1a1/2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce van. pud., trochu rumu - to vše uvařit jako pudink. Do vychladlého zašlehat 20 dkg másla. Cukr do krému opravdu ne!!!POLEVA: To jsou ořechy osmažené na másle : 50 dkg nahrubo nakrájených ořechů, 8 dkg cukru písek, 12 dkg másla,3 lžíce medu - vše se osmaží do zlatova, dá na jednu syrovou placku a ta po spojení řezů potom zůstane navrchu.

  • Blanka | 30. 8. 2006 12:27

    Recept se mi líbí a ráda bych upekla, ale chtěla bych poprosit autorku, jestli by ho nemohla rozepsat(těsto, krém,poleva). Např.nevím, kam dát 3 hrnky mléka-1,5 je v krému a další mléko jsem našla jen do těsta a to jsou 2 lžíce. Ještě se chci zeptat jestli krém je bez cukru.Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Maizena Med Mléko Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

131
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
60
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
47
Langoše - expres
Langoše - expres

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact