• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy medové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy medové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      g cukr krupice
    • tuk 220g Hery + 200g másla
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce med
    • 3
      sklenice mléko
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      g vlašské ořechy 400-500
    • 2
      lžíce maizena

Postup přípravy receptu

1
200 g cukru, 100 g tuku, vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, mícháme ve vodní lázni, až se vše spojí, nesmí se vařit. Poté přidat 2 lžičky jedlé sody, zamíchat a sundat z plotny. Vymíchat, dokud směs nevychladne, potom přidat hladkou mouku a vypracovat těsto, rozdělit na 2 díly, vyválet placky a dát na plechy vyložené pečícím papírem. První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct. Osmažené ořechy - ořechy nahrubo nakrájené, 80 g cukru, 120 g tuku, 3 lžíce medu osmažit dozlatova a horké natřít na placku. Vychladlé placky spojit krémem, ořechová nahoru.
2
Krém: 1 a 1/2 sklenky mléka, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 1 a 1/2 lžíce maizeny, trochu rumu - uvařit jako pudink, do vychladlého zašlehat 200 g másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 10. 4. 2016 13:31

    dneska jsem dělala.nu testo jsem valela na plechu nedalo se prenést nic trhalo se.krém bych dala asi jiný(ono mlíko mouka a maslo jako krém nic moc teda ani ten rum to nezachránil).a osmažených ořechu bych dala taky rozhodně mín.drobet si ho poupravím a přístě zkusím zas :-)

  • Marie | 9. 6. 2014 13:33

    Opravdu výtečné. Děti se toho nemohli nabažit :-D Jen dodám že výtečný med mají na www.ceskamedoteka.cz

  • vlasta | 7. 10. 2013 09:57

    Tak jsem dělala ořechové řezy a je to opravdu ńamka . :-*

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 1. 2013 09:11

    Trošku zmatky v ingrediencích. V rozpisu 3 sklenky mléka: do krému 1 a půl a do těsta 2 lžíce..... Maizeny napsané 2 lžíce v rozpisu a do krému napsaná 1 a půl.... Tak jak je to ve skutečnosti?

  • Delarue
    Delarue | 10. 1. 2013 18:26

    Opravdu nebezpečný recept :-), nemohla jsem odolat a pořád jsem na ně chodila, až nic nezůstalo :-D mňamka

  • maru hlinková | 13. 9. 2010 11:13

    Jsou vynikající, pekla jsem 10-15 min na 170st C, bílé hmoty na krém jsem dala jen půlku, stačilo. Osmažené ořechy opravdu horké na placku, jinak vychladnou a nejde s nimi pracovat! - tak zase zahřát.... MOOC dobré řezy.

  • Michaela Linhartová | 2. 8. 2009 09:06

    Také znám, dělám při slavnostnější příležitosti. Je to trochu víc sladké. Dávám 1*

  • Hana Rožníčková | 17. 4. 2008 19:53

    Katko, ale v receptu to máte jasně napsané - První placku upéct, na druhou syrovou dát osmažené ořechy a také upéct.Je to moc dobrý moučník.

  • Katka Beránková | 17. 4. 2008 08:10

    Helo, děkuju. Ja už si právě placky upekla včera a pak mě zaujaly ty ořechy. No nic, udělám je klasicky a příště s ořechama.

  • Hela - | 16. 4. 2008 17:44

    Pokud dáte ořechy až po upečení, bude mít moučník zcela jinou chuť - to záleží na vás. Možná vás odrazuje trochu pracnější postup. Pokud si vyhledáte velmi podobné Karamelovo-ořechové řezy - mimochodem pro mě absolutní jednička ze všech moučníků tady uveřejněných - , přečtěte si k nim diskuzi kolem 3.10.2007.

  • Katka Beránková | 16. 4. 2008 17:34

    Na podobné řezy mám recept, nevíte někdo, jestli se dá dát ta ořechová poleva už na placku hotovou, nebo se to opravdu musí péct s plackou??

  • Evík | 22. 10. 2007 11:18

    Tak já jej dělala včera a nějak se nezdařilo asi,těsto jsem musela válet na plechu,protože se přenést vůbec nedalo jak bylo křehké a hlavně po upečení celkem tvrdé, jako tvrdý perník:-(.Kde jsem mohla udělat chybu?Hmota v lázni se spojila celkem rychle, nevařila a dělala jsem podle návodu...Ale mňamka to je určitě,prostě jsem to musela nějak splést.

  • Jiřinka P. | 19. 7. 2007 12:06

    Tyto řezy jsem upekla vedoucím na táboře. Jeden za druhým za mnou chodili a chválili je. Já jsem je sice nejedla, ale prý byly úžasné=)

  • Markéta | 13. 6. 2007 10:26

    Tyto řezy dělám, ale znám je pod jiným názvem -nebe v hubě.Jsou opravdu skvělé.

  • Vlasta Vejvodova | 27. 3. 2007 16:25

    Doporučuji všem,jsou super a ty ořechy,mnamoza!

  • Monika V. | 22. 3. 2007 18:21

    Holky všem vám moc děkuji za rady. Krém se mi povedl, je krásně hladký. Ale protože mi zdrclý krém stál v poledne na stole a komentáře ještě nebyly zařazeny, tak jsem zabrouzdala do kategorie Rady a tipy do příspěvku krémové triky a tipy, kde jsem se řídila pí. Oumarovou, která tam radila dát krém zahřát na vodní lázeň. Ale protože jsem opravdu spěchala, tak jsem se ani lázní nezabývala a nechala to rozpustit v obýváku na krbových kamnech :-). Kdyby mě viděl nějaký cukrář, tak by mě asi ukamenoval, ale zdařilo se a výsledek byl perfektní. Teď už se placky chladí v lednici na víkendovou oslavu. Po víkendu pošlu foto. (PS: jsem zvyklá dělat pudinkové krémy a myslím, že jsem jich už udělala dost, ale toto se mi stalo poprvé, tak jsem z toho byla dosti vyjukaná.) Takže ještě jednou díky.

  • Tereza Jarčušková | 22. 3. 2007 15:33

    Postavte misu s krémom do kúpeľa, nechajte trocha rozpustiť a vyšľahajte znova.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 3. 2007 15:27

    Vyšlehejte kousek másla a postupně do něj zašlehávejte sražený krém. Další lžíci krému přidejte až po důkladném zašlehání.

  • Věra z DC | 22. 3. 2007 15:00

    nevím jak z toho ven.. a co vodní lázeň ??

  • jitka Mal. | 22. 3. 2007 14:44

    Když se mi zdrcne krém, vždycky mi pomáhá ušlehat ho znovu nad párou, máslo povolí a krásně se zašlehá

  • Monika | 22. 3. 2007 13:59

    Pomóóc. Tak kaši jsem už udělala,máslo jsem měla o pokojové teplotě a přesto se mi krém zdrcnul. Nevíte někdo, jak bych si mohla pomoct? Jak to napravit?

  • Monika V. | 22. 3. 2007 12:35

    Mám dotaz. Do krému se mléko měří na sklenku. Je tím myšleno 200 ml., nebo 250?

  • engliš | 17. 3. 2007 17:18

    No ty 3 dny bych tomu klidně dala.

  • Monika | 17. 3. 2007 13:45

    Chci tyto řezy udělat na oslavu, ale nevím jak dlouho předem by se řezy měly péct, aby placky hezky změkly. Poraďte někdo, kdo je dělal.

  • ivanka | 9. 9. 2006 11:51

    znam...vsude jinde to je"NEBE V HUBE" vynikajici a krasne vypada

  • Blanka | 4. 9. 2006 09:47

    Evo, moc děkuji a o víkendu určitě vyzkouším. Láká mě ta ořechová poleva s medem. Ještě jednou díky.

  • Eva | 2. 9. 2006 15:09

    Tak tady je rozepsaný : TĚSTO :20 dkg cukru písek, 10 dkg tuku, 2 vejce,2 lžíce medu,2 lžíce mléka - míchat ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidat 2 lžičky jedlé sody a sundat z plotny, do vychladlého přidat 50 dkg hladké mouky a vypracovat těsto.KRÉM : 1 a1/2 sklenky mléka, 1a1/2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce van. pud., trochu rumu - to vše uvařit jako pudink. Do vychladlého zašlehat 20 dkg másla. Cukr do krému opravdu ne!!!POLEVA: To jsou ořechy osmažené na másle : 50 dkg nahrubo nakrájených ořechů, 8 dkg cukru písek, 12 dkg másla,3 lžíce medu - vše se osmaží do zlatova, dá na jednu syrovou placku a ta po spojení řezů potom zůstane navrchu.

  • Blanka | 30. 8. 2006 12:27

    Recept se mi líbí a ráda bych upekla, ale chtěla bych poprosit autorku, jestli by ho nemohla rozepsat(těsto, krém,poleva). Např.nevím, kam dát 3 hrnky mléka-1,5 je v krému a další mléko jsem našla jen do těsta a to jsou 2 lžíce. Ještě se chci zeptat jestli krém je bez cukru.Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Maizena Med Mléko Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

43
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
36
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen)…
34
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
31
"Orgasmus"
"Orgasmus"
24
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou z remosky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy medové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact