• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy ledové - cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy ledové - cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy ledové - cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g cukr krupice
    • 70
      g vlašské ořechy strouhané
    • 40
      g strouhanka
    • 4
      ks sníh z bílku ze
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžička mletá káva
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce voda horká
  • Na ozdobu
    • 50
      ks ořechy

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5-8 min, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
2
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2x2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá, jinak nutno cukr přidat.
3
Poleva: třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
4
Krém: Vymícháme máslo s cukrem a mletou kávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů

Tropické ledové smoothie z…

Ledové matcha latté

Ledové matcha latté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mišanečka | 19. 12. 2011 15:01

    úžasné i já souhlasím s pipikacu. Rychlé jednoduché a moc dobré! naprosto úžasné :) <3

  • pipikacu | 28. 11. 2011 13:05

    pro mě to nemá chybu,je to výborné,jednoduché a rychlé!!!Jen jsem si tam dala více rumíku :-)) a místo celého ořechu,kteý už bohužel nemám,jsem to posypala mletými ořechy.I tak je to výbornééééé!!!

  • pipikacu | 28. 11. 2011 13:03

    Dopečeno a nemá to chybu,super!!!!!!!!!!!!!! ;-)

  • Eva | 5. 10. 2011 20:20

    Tak jsem to před chvílí zkusila... Nevím proč to není tak jak na obrázku.... Korpus jsem nechala v troubě o něco déle cca 12 min (pekla jsem na asi tak na180), stále se mi zdál nedopečný... Raději jsem ho vyndala ještě dokud byl světlý, přesto byl pomněrně mazlavý.... A určitě nižší než ten Váš. Nevím jestli jsem ho tam neměla nechat o něco déle, nebo péct na vyšší teplotu - bohužel to tu není uvedeno. Chtěla jsem dát pár kousků do svatební výslužky... Zkusím to tedy ještě jednou a nechám to více propéct... Naštěstí jsem si to jen testovala zda se s tím mám do té výslužky vůbec dělat :-!

  • Lada O. | 26. 10. 2010 17:28

    Výborné, celé rodině moc chutnalo!!! Určitě budu opakovat.

  • Hela - | 3. 4. 2008 19:25

    Konečně se mi to podařilo vyfotit a přidat foto. Málem jsem to nestihla. Brali mi to pod rukama, Pařížských kostek si nikdo ani nevšiml...

  • Hela - | 15. 1. 2008 14:09

    Omlouvám se za ten název, správně tam mělo být ne sněhové ale ledové, budu muset požádat Kuchařku on-line o opravu, aby to nebylo zavádějící. Ledové proto, že na každý kousek se dává poleva zvlášť a jak poleva stéká, tak to vypadá jako rampouchy. Recept, který máte na mysli vkládám dnes pod názvem Ořechová bábovka z bílků (lze jí dělat jako řezy, dort...)

  • Miroslava Severová | 14. 1. 2008 12:10

    Proč se to jmenuje "Ořechové řezy sněhové", když se tam dávají i žloutky. Kdysi jsem dělala jen ořechové kostky, kam se dával pouze sníh z bílků. Dělala jsem to, když jsem na vánoce dělala vaječný koňak a zbyly bílky. Nemáte někdo tento recept? Bylo to sníh z bílků, mleté ořechy,trošku mouky a cukru,asi nějaký tuk, myslím olej po upečení se prořízlo a plnilo krémem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Řezy Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Máslo Mletá káva Moučkový cukr Ořechy Sníh z bílku Strouhanka Vlašské ořechy Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
12
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy medové
Ořechové řezy medové
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy s medovou krustou
Ořechové řezy s medovou krustou
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy ledové - cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact