Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5-8 min, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
2
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2x2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá, jinak nutno cukr přidat.
3
Poleva: třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
pro mě to nemá chybu,je to výborné,jednoduché a rychlé!!!Jen jsem si tam dala více rumíku :-)) a místo celého ořechu,kteý už bohužel nemám,jsem to posypala mletými ořechy.I tak je to výbornééééé!!!
Tak jsem to před chvílí zkusila... Nevím proč to není tak jak na obrázku.... Korpus jsem nechala v troubě o něco déle cca 12 min (pekla jsem na asi tak na180), stále se mi zdál nedopečný... Raději jsem ho vyndala ještě dokud byl světlý, přesto byl pomněrně mazlavý.... A určitě nižší než ten Váš.
Nevím jestli jsem ho tam neměla nechat o něco déle, nebo péct na vyšší teplotu - bohužel to tu není uvedeno. Chtěla jsem dát pár kousků do svatební výslužky...
Zkusím to tedy ještě jednou a nechám to více propéct... Naštěstí jsem si to jen testovala zda se s tím mám do té výslužky vůbec dělat :-!
Výborné, celé rodině moc chutnalo!!! Určitě budu opakovat.
Hela -
|3. 4. 2008 19:25
Konečně se mi to podařilo vyfotit a přidat foto. Málem jsem to nestihla. Brali mi to pod rukama, Pařížských kostek si nikdo ani nevšiml...
Hela -
|15. 1. 2008 14:09
Omlouvám se za ten název, správně tam mělo být ne sněhové ale ledové, budu muset požádat Kuchařku on-line o opravu, aby to nebylo zavádějící. Ledové proto, že na každý kousek se dává poleva zvlášť a jak poleva stéká, tak to vypadá jako rampouchy. Recept, který máte na mysli vkládám dnes pod názvem Ořechová bábovka z bílků (lze jí dělat jako řezy, dort...)
Miroslava Severová
|14. 1. 2008 12:10
Proč se to jmenuje "Ořechové řezy sněhové", když se tam dávají i žloutky. Kdysi jsem dělala jen ořechové kostky, kam se dával pouze sníh z bílků. Dělala jsem to, když jsem na vánoce dělala vaječný koňak a zbyly bílky. Nemáte někdo tento recept? Bylo to sníh z bílků, mleté ořechy,trošku mouky a cukru,asi nějaký tuk, myslím olej po upečení se prořízlo a plnilo krémem.