• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové řezy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
Ořechové řezy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Ořechové těsto, ořechová náplň a ořechy na ozdobu... Víc ořechový už tenhle moučník být nemůže. Pokud milujete vlašáky, neváhejte a pusťte se do pečení!

Zkuste přidat pár kapek domácího vanilkového extraktu!

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 140
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g vlašské ořechy mleté
  • Náplň
    • 140
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 20
      ks vlašské jádra na ozdobu
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 1
      lžíce citronová kůra z jednoho citronu
    • 3
      lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti, vznikne světlý nadýchaný krém. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutků přimíchejte ořechy a pak jemně stěrkou zapracujte bílky. Plech vyložte pečicím papírem a potřete jej vrstvou těsta, bude spíš nižší. Pečte 6–8 minut, dokud plát těsta nezrůžoví.

RADA: Mletá káva

2
Těsto nechte vychladnout. Mezitím připravte náplň. Máslo ušlehejte s cukrem a vejcem do pěny, nakonec přidejte mleté ořechy a řádně promíchejte. Plát těsta překrojte na polovinu, jednu část potřete poctivou vrstvou krému a přiklopte druhou částí těsta.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

3
Na polevu do rendlíku vsypte cukr a po lžičkách přilévejte tuzemák. Přidejte citronovou kůru a pomalu po lžičkách přilévejte horkou vodu. Míchejte dohladka. poleva nemá být ani hustá, ani příliš řídká. Nalijte ji na korpus, nožem na něj vyznačte mřížku a do každého čtverečku položte půlku vlašského ořechu. Nechte ztuhnout v ledničce alespoň hodinu, raději přes noc.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Horká voda Máslo Mleté vlašské ořechy tuzemák Vejce Vlašské jádra Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Boršč III.

Boršč III.

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

296
Máslové řízky
Máslové řízky
236
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
136
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Ořechové pusinky
Ořechové pusinky
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové rohlíčky Heda
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy III.
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy ledové - cukroví
Ořechové řezy medové
Ořechové řezy medové
  • Recepty.cz
  • Ořechové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact