• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové placičky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek nešleháme!!
    • 0,25
      kg moučkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 60
      g strouhanka
    • 0,50
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Vše v misce vymícháme dohromady - nešleháme! Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky, které pečeme v mírné troubě, až zrůžoví okraje. Hotové můžeme slepovat marmeládou nebo jakýmkoli krémem. Jsou výborné i samotné, ale musí se odležet alespoň týden.
2
Recept mám od své spolužačky asi 20 let, placičky jsou takové tahavé, ale postupem času jsou lepší a lepší a ta chuť je vážně moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • moolto | 6. 12. 2016 23:01

    SUPER MOC A MOC DOBRÉ DĚKUJI

  • Eva O. | 10. 12. 2008 07:02

    Včera jsem pekla a myslím, že se podařily. Pekla jsem opravdu jenom na 100 stupňů a od papíru šly odlepit krásně. Postup rychlý a jednoduchý, navíc jsem spotřebovala nějaké bílky, kterých mám mraky, takže pokud rodině zachutná, bude to určitě oblíbené cukroví.

  • Anonym | 5. 12. 2007 10:43

    Děkuji za bleskovou odpověď, upeču - pro jistotu asi z méně bílků, protože tolik ořechů jako Jana nemám :-)) - a dám vědět.

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:39

    Nicol to, že jsou hotové poznáte podle toho, že okraje zezlátnou, peče se opravdu v mírné troubě cca 10 minut, přesně to neuvedu, peču to od oka.Placičky jsou po upečení měkké, pokud Vám nepůjdou sundat z papíru, chyťte papír do ruky a placičky odlupujte.Můžete zkusit posypat papír hladkou moukou.

  • Nicol | 5. 12. 2007 10:27

    Mohla byste, prosím, uvést alespoň přibližnou dobu pečení? Mají placičky zůstat po vyndání z trouby měkké jako např. kokosky? Díky

  • Hela - | 4. 12. 2007 16:52

    Přidám jen radu: když se vám cukroví na pečící papír přilepí, dejte pod něj namočenou utěrku a ono za chvíli povolí. Jen ho pak sundejte včas, aby se spodní strana nepromáčela, po uschnutí je pak jako brousek. No ale i když není ideální, je bez papíru a nemusí se vyhodit.

  • Jana Remková | 3. 12. 2007 22:54

    Marsí!!! Cháááá!Nedělejte si strosti,já mám ořechů dost!Akorát je nerada loupu,strašně jste mne pobavila a člověk se chybama učí,ne?Jen v tu první chvíli jsem byla fakt vytočená,ale je fakt,že ty placičky,které se daly odloupnout,byly vynikající i s tím nalepeným papírem!Zdravím a krásné vánoce! Jana

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:24

    Šmankote i s ježkovýma očima...Jani..to mně strašně mrzí...:-(( jak píše Hela, opravdu se to musí péct pomalu v mírné troubě, moc nepředehřívat. Ony se roztečou, ale sundat špachtličkou nebo odloupnout jdou. Nevím co se stalo. Píšete, že pomažete papír olejem,já bych spíše doporučila zase dle svých zkušeností to podsypat hladkou moukou. Nejradši bych Vám ty oříšky poslala...

  • Hela - | 24. 11. 2007 11:56

    Nejsem autor, ale řekla bych, že se to rozteklo příliš velkou teplotou trouby. V receptu je jasně napsáno, že pečeme v mírné troubě. Takovéto druhy pečiva dám do mírně vyhřáté trouby, peču chvíli tak na 100 °C a až povrch trochu oschne, může se trochu přidat, ale max. na 130-150°C (horkovzduch)

  • Jana Remková | 23. 11. 2007 17:23

    Tak,ten recept se mi tak líbil,že jsem ho rovnou zkusila z dvojnásobné dávky a výsledek byl katastrofa.Nevím,kde jsem udělala chybu,pracovala jsem přesně podle návodu.Placičky nešly vůbec odlepovat od pečícího papíru,tak jsem papír namazala trochu olejem,jak to běžně dělávám,ale ani to nepomohlo.Navíc,pokud jsem je vůbec odlepila,musela jsem dát nový papír na každý plech.Nakonec jsem většinu těsta vyhodila,protože jsem na to neměla nervy.Je mi jen líto ořechů,protože jsou letos šíleně drahé.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Ocet Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

61
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
59
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
50
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
31
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
29
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact