• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové placičky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek nešleháme!!
    • 0,25
      kg moučkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 60
      g strouhanka
    • 0,50
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Vše v misce vymícháme dohromady - nešleháme! Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky, které pečeme v mírné troubě, až zrůžoví okraje. Hotové můžeme slepovat marmeládou nebo jakýmkoli krémem. Jsou výborné i samotné, ale musí se odležet alespoň týden.
2
Recept mám od své spolužačky asi 20 let, placičky jsou takové tahavé, ale postupem času jsou lepší a lepší a ta chuť je vážně moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • moolto | 6. 12. 2016 23:01

    SUPER MOC A MOC DOBRÉ DĚKUJI

  • Eva O. | 10. 12. 2008 07:02

    Včera jsem pekla a myslím, že se podařily. Pekla jsem opravdu jenom na 100 stupňů a od papíru šly odlepit krásně. Postup rychlý a jednoduchý, navíc jsem spotřebovala nějaké bílky, kterých mám mraky, takže pokud rodině zachutná, bude to určitě oblíbené cukroví.

  • Anonym | 5. 12. 2007 10:43

    Děkuji za bleskovou odpověď, upeču - pro jistotu asi z méně bílků, protože tolik ořechů jako Jana nemám :-)) - a dám vědět.

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:39

    Nicol to, že jsou hotové poznáte podle toho, že okraje zezlátnou, peče se opravdu v mírné troubě cca 10 minut, přesně to neuvedu, peču to od oka.Placičky jsou po upečení měkké, pokud Vám nepůjdou sundat z papíru, chyťte papír do ruky a placičky odlupujte.Můžete zkusit posypat papír hladkou moukou.

  • Nicol | 5. 12. 2007 10:27

    Mohla byste, prosím, uvést alespoň přibližnou dobu pečení? Mají placičky zůstat po vyndání z trouby měkké jako např. kokosky? Díky

  • Hela - | 4. 12. 2007 16:52

    Přidám jen radu: když se vám cukroví na pečící papír přilepí, dejte pod něj namočenou utěrku a ono za chvíli povolí. Jen ho pak sundejte včas, aby se spodní strana nepromáčela, po uschnutí je pak jako brousek. No ale i když není ideální, je bez papíru a nemusí se vyhodit.

  • Jana Remková | 3. 12. 2007 22:54

    Marsí!!! Cháááá!Nedělejte si strosti,já mám ořechů dost!Akorát je nerada loupu,strašně jste mne pobavila a člověk se chybama učí,ne?Jen v tu první chvíli jsem byla fakt vytočená,ale je fakt,že ty placičky,které se daly odloupnout,byly vynikající i s tím nalepeným papírem!Zdravím a krásné vánoce! Jana

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:24

    Šmankote i s ježkovýma očima...Jani..to mně strašně mrzí...:-(( jak píše Hela, opravdu se to musí péct pomalu v mírné troubě, moc nepředehřívat. Ony se roztečou, ale sundat špachtličkou nebo odloupnout jdou. Nevím co se stalo. Píšete, že pomažete papír olejem,já bych spíše doporučila zase dle svých zkušeností to podsypat hladkou moukou. Nejradši bych Vám ty oříšky poslala...

  • Hela - | 24. 11. 2007 11:56

    Nejsem autor, ale řekla bych, že se to rozteklo příliš velkou teplotou trouby. V receptu je jasně napsáno, že pečeme v mírné troubě. Takovéto druhy pečiva dám do mírně vyhřáté trouby, peču chvíli tak na 100 °C a až povrch trochu oschne, může se trochu přidat, ale max. na 130-150°C (horkovzduch)

  • Jana Remková | 23. 11. 2007 17:23

    Tak,ten recept se mi tak líbil,že jsem ho rovnou zkusila z dvojnásobné dávky a výsledek byl katastrofa.Nevím,kde jsem udělala chybu,pracovala jsem přesně podle návodu.Placičky nešly vůbec odlepovat od pečícího papíru,tak jsem papír namazala trochu olejem,jak to běžně dělávám,ale ani to nepomohlo.Navíc,pokud jsem je vůbec odlepila,musela jsem dát nový papír na každý plech.Nakonec jsem většinu těsta vyhodila,protože jsem na to neměla nervy.Je mi jen líto ořechů,protože jsou letos šíleně drahé.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Ocet Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Citronová poleva

Citronová poleva

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš
16
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
16
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact