• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové placičky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek nešleháme!!
    • 0,25
      kg moučkový cukr
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 60
      g strouhanka
    • 0,50
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Vše v misce vymícháme dohromady - nešleháme! Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé kopečky, které pečeme v mírné troubě, až zrůžoví okraje. Hotové můžeme slepovat marmeládou nebo jakýmkoli krémem. Jsou výborné i samotné, ale musí se odležet alespoň týden.
2
Recept mám od své spolužačky asi 20 let, placičky jsou takové tahavé, ale postupem času jsou lepší a lepší a ta chuť je vážně moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové placičky s kandovaným ovocem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové kytičky s krémem

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • moolto | 6. 12. 2016 23:01

    SUPER MOC A MOC DOBRÉ DĚKUJI

  • Eva O. | 10. 12. 2008 07:02

    Včera jsem pekla a myslím, že se podařily. Pekla jsem opravdu jenom na 100 stupňů a od papíru šly odlepit krásně. Postup rychlý a jednoduchý, navíc jsem spotřebovala nějaké bílky, kterých mám mraky, takže pokud rodině zachutná, bude to určitě oblíbené cukroví.

  • Anonym | 5. 12. 2007 10:43

    Děkuji za bleskovou odpověď, upeču - pro jistotu asi z méně bílků, protože tolik ořechů jako Jana nemám :-)) - a dám vědět.

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:39

    Nicol to, že jsou hotové poznáte podle toho, že okraje zezlátnou, peče se opravdu v mírné troubě cca 10 minut, přesně to neuvedu, peču to od oka.Placičky jsou po upečení měkké, pokud Vám nepůjdou sundat z papíru, chyťte papír do ruky a placičky odlupujte.Můžete zkusit posypat papír hladkou moukou.

  • Nicol | 5. 12. 2007 10:27

    Mohla byste, prosím, uvést alespoň přibližnou dobu pečení? Mají placičky zůstat po vyndání z trouby měkké jako např. kokosky? Díky

  • Hela - | 4. 12. 2007 16:52

    Přidám jen radu: když se vám cukroví na pečící papír přilepí, dejte pod něj namočenou utěrku a ono za chvíli povolí. Jen ho pak sundejte včas, aby se spodní strana nepromáčela, po uschnutí je pak jako brousek. No ale i když není ideální, je bez papíru a nemusí se vyhodit.

  • Jana Remková | 3. 12. 2007 22:54

    Marsí!!! Cháááá!Nedělejte si strosti,já mám ořechů dost!Akorát je nerada loupu,strašně jste mne pobavila a člověk se chybama učí,ne?Jen v tu první chvíli jsem byla fakt vytočená,ale je fakt,že ty placičky,které se daly odloupnout,byly vynikající i s tím nalepeným papírem!Zdravím a krásné vánoce! Jana

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:24

    Šmankote i s ježkovýma očima...Jani..to mně strašně mrzí...:-(( jak píše Hela, opravdu se to musí péct pomalu v mírné troubě, moc nepředehřívat. Ony se roztečou, ale sundat špachtličkou nebo odloupnout jdou. Nevím co se stalo. Píšete, že pomažete papír olejem,já bych spíše doporučila zase dle svých zkušeností to podsypat hladkou moukou. Nejradši bych Vám ty oříšky poslala...

  • Hela - | 24. 11. 2007 11:56

    Nejsem autor, ale řekla bych, že se to rozteklo příliš velkou teplotou trouby. V receptu je jasně napsáno, že pečeme v mírné troubě. Takovéto druhy pečiva dám do mírně vyhřáté trouby, peču chvíli tak na 100 °C a až povrch trochu oschne, může se trochu přidat, ale max. na 130-150°C (horkovzduch)

  • Jana Remková | 23. 11. 2007 17:23

    Tak,ten recept se mi tak líbil,že jsem ho rovnou zkusila z dvojnásobné dávky a výsledek byl katastrofa.Nevím,kde jsem udělala chybu,pracovala jsem přesně podle návodu.Placičky nešly vůbec odlepovat od pečícího papíru,tak jsem papír namazala trochu olejem,jak to běžně dělávám,ale ani to nepomohlo.Navíc,pokud jsem je vůbec odlepila,musela jsem dát nový papír na každý plech.Nakonec jsem většinu těsta vyhodila,protože jsem na to neměla nervy.Je mi jen líto ořechů,protože jsou letos šíleně drahé.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Ocet Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čebureky

Čebureky

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
28
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
26
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Ořechové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact