krém
nejlépe tmavší - čokoládový, kakaový, z nutely apod.
Postup přípravy receptu
1
Suroviny zpracujeme na vále, až je těsto vláčné, hebké. Necháme v mikrotenu uležet v lednici do dalšího dne. Pak nejlépe v mikrotenu vyválíme plát asi 2 mm silný, vykrájíme oválky a pečeme jako linecké - mírně do růžova. Po upečení spojíme 2 kousky krémem, lehce potřeme i okraje - hrany a ty ještě obalíme ve strouhaných oříšcích.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza M.
|30. 11. 2007 19:35
Jelikož se snažím jíst zdravě a nechci,abych si zničila o Vánocích figuru,tak volím lehčí cukroví! Tohle cukroví dělám taky,ale v lehčí verzi:..Místo 400g hladké mouky dávám 300gcelozrnné a 100ghladké,místo 260gtuku dávám 260gFlory light nebo Ramy,místo 100gořechů dávám žitné nebo ovesné vločky(pomleté) a místo 100 mletého cukru dávám 50gtřtinové melasy a 50gkandysu(hnědý cuke) Zdobení vynechávám a krém je takový: Nízkotučná smetany a 100g hořké 80%čokolády,50gmelasy!! Čokoládu rozpustím a přidám smetanu,jemně vaříme a pak přidáme sladidla!! Tohle cukroví je skvělé a zdravé,tak mám z něho dobrý pocit!! Postup je stejný jako tenhle "nezdravý",akorát mám "lepší suroviny"! :-) A chuť? Je SKVĚLÁ!! fakt..