Hladké těsto z mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky vyválet na 3-4 mm. Pomocí válečku přenést na vymazaný plech a trochu upéci (těsto nesmí být úplně upečené).
2
Teplé potřít džemem a na to důkladně rozetřít sněhové těsto z ušlehaných bílků, do kterých jsme opatrně vmíchali ostatní ingredience. Povrch ještě posypat krystalovým cukrem a péci do zlatova v horké troubě.
3
Z horkého těsta vykrajovat měsíčky. Měsíčky vykrajujeme skleničkou (jako od hořčice) tak, že začneme v dolním rohu (pravý nebo levý). Na začátku vykrojíme půlkruh, pak posuneme skleničku směrem nahoru tak, aby jsme vykrojili 1. tvar měsíčku, který ihned přendáme na tácek a takto postupujeme nahoru, až máme celou řadu vykrájenou a vrátíme se zpět na spodní část plechu a vykrajujeme opět směrem nahoru.