• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové loučky vydatné

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové loučky vydatné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce strouhanka
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy a trošku strouhanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Kalifornské ořechové muffinky

Kalifornské ořechové muffinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bopik | 6. 12. 2012 16:35

    Těsto je ohromně lepivé, chtěla jsem udělat z poloviční dávky, nakonec jsem musela přidat všechny v receptu uvedené ořechy i strouhanku (přitom na jeden a kus bílku). Vyválet se to nedalo absolutně, spíš do toho váleček obalit, to snad. Nakonec jsem udělala jakési trhanice (ve tvaru a výšce marokánek), ted je to v troubě. Snad to bude aspon dobré, když už to nebude pěkné. A cukrem jsem podsypávala hodně, ale nepomohlo to. Konzistence mi přišla jak na karbenátky, a i ty se tolik nelepí :( Kdyby mi nebylo líto surovin tak jsem ten polotovar vyhodila

  • Islapakova | 18. 12. 2011 19:29

    Dobré je nechat těsto uležet do druhého dne, těsto je kompatknější. Podsypávám cukrem při vyvylování. Možná byly větší bílky,ale doporučuju dělat těsta večer a druhý den zpravovávat.

  • Natalija1975 | 18. 12. 2011 17:53

    Dobrý den.Těšila jsem se na ně,ale bohužel se mi nepovedly.Těsto bylo příliš lepivé,i po přidáni více strouhanky se to lepilo stejně.Z válu jsem to sundavala úplně roztrhané.Našla jsem stejny recept ale tam se přidávají 3žloutky do těsta.nepovedlo se . :'( :'( :'( :-( :-( :-( :-(

  • Mikuláška | 4. 12. 2011 17:47

    Dlouho jsem tento recept hledala a konečně našla :-) Loučky jsou výborné, připomínají mi dětství, kdy pekla cukroví ještě naše babička. Dávám za jedna.

  • karlík | 2. 3. 2011 18:40

    dlouho jsem hledala v dětství jsem je milovala jsou super <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hana Valentová | 18. 12. 2009 17:10

    Vyzkoušeno, na chuť vynikající, ale s těstem se pracovalo teda otřesně, takže mám takové patvary, těsto nebylo nijak tuhé a přendávání na plech byla tragoška, ale na chuť vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 13. 10. 2009 20:22

    JJ, todle skutečně dělávala babička-Paříížské tyčinky. Moc dobré i ulezelé.Dělám je i já a skutečně je to hodně starý recept . Babička se to naučila v klášterní škole.

  • Helena Volovská | 20. 9. 2009 21:37

    Tento recept i v naší rodině patří mezi vánoční "stříbro". Říkáme tomu Pařížské tyčinky, děláme to jen z cukru, ořechů a bílku. Polevu na tyčinky TŘEME vařečkou (pozor mixér by vám z polevy udělal sníh!). Těsto nejdřív rádýlkem nakrájím a teprve potom polévám polevou. V opačném případě se vám poleva na rádýlko lepí. Dále postupuji identicky. I já dělám toto cukroví z 2 - 3 dávek a musím ho před vánocemi dobře schovat, jinak nezbyde. Přeji všem dobrou chuť.

  • helena sumarová | 30. 11. 2007 14:18

    V naší rodině se pečou od r. 1920 pod názvem Ořechové tyčinky. Jsou opravdu výborně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

207
Lamington
Lamington
191
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
36
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
34
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové polštářky
Ořechové polštářky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact