• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové loučky vydatné

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové loučky vydatné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce strouhanka
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy a trošku strouhanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bopik | 6. 12. 2012 16:35

    Těsto je ohromně lepivé, chtěla jsem udělat z poloviční dávky, nakonec jsem musela přidat všechny v receptu uvedené ořechy i strouhanku (přitom na jeden a kus bílku). Vyválet se to nedalo absolutně, spíš do toho váleček obalit, to snad. Nakonec jsem udělala jakési trhanice (ve tvaru a výšce marokánek), ted je to v troubě. Snad to bude aspon dobré, když už to nebude pěkné. A cukrem jsem podsypávala hodně, ale nepomohlo to. Konzistence mi přišla jak na karbenátky, a i ty se tolik nelepí :( Kdyby mi nebylo líto surovin tak jsem ten polotovar vyhodila

  • Islapakova | 18. 12. 2011 19:29

    Dobré je nechat těsto uležet do druhého dne, těsto je kompatknější. Podsypávám cukrem při vyvylování. Možná byly větší bílky,ale doporučuju dělat těsta večer a druhý den zpravovávat.

  • Natalija1975 | 18. 12. 2011 17:53

    Dobrý den.Těšila jsem se na ně,ale bohužel se mi nepovedly.Těsto bylo příliš lepivé,i po přidáni více strouhanky se to lepilo stejně.Z válu jsem to sundavala úplně roztrhané.Našla jsem stejny recept ale tam se přidávají 3žloutky do těsta.nepovedlo se . :'( :'( :'( :-( :-( :-( :-(

  • Mikuláška | 4. 12. 2011 17:47

    Dlouho jsem tento recept hledala a konečně našla :-) Loučky jsou výborné, připomínají mi dětství, kdy pekla cukroví ještě naše babička. Dávám za jedna.

  • karlík | 2. 3. 2011 18:40

    dlouho jsem hledala v dětství jsem je milovala jsou super <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hana Valentová | 18. 12. 2009 17:10

    Vyzkoušeno, na chuť vynikající, ale s těstem se pracovalo teda otřesně, takže mám takové patvary, těsto nebylo nijak tuhé a přendávání na plech byla tragoška, ale na chuť vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 13. 10. 2009 20:22

    JJ, todle skutečně dělávala babička-Paříížské tyčinky. Moc dobré i ulezelé.Dělám je i já a skutečně je to hodně starý recept . Babička se to naučila v klášterní škole.

  • Helena Volovská | 20. 9. 2009 21:37

    Tento recept i v naší rodině patří mezi vánoční "stříbro". Říkáme tomu Pařížské tyčinky, děláme to jen z cukru, ořechů a bílku. Polevu na tyčinky TŘEME vařečkou (pozor mixér by vám z polevy udělal sníh!). Těsto nejdřív rádýlkem nakrájím a teprve potom polévám polevou. V opačném případě se vám poleva na rádýlko lepí. Dále postupuji identicky. I já dělám toto cukroví z 2 - 3 dávek a musím ho před vánocemi dobře schovat, jinak nezbyde. Přeji všem dobrou chuť.

  • helena sumarová | 30. 11. 2007 14:18

    V naší rodině se pečou od r. 1920 pod názvem Ořechové tyčinky. Jsou opravdu výborně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Tetino maso

Tetino maso

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

205
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
20
Domácí krtkův dort na plechu
Domácí krtkův dort na…
18
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
17
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové polštářky
Ořechové polštářky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact