• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové loučky vydatné

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové loučky vydatné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g vlašské ořechy mleté
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 2
      lžíce strouhanka
  • Poleva
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Strouhanka se spojí s bílky a ořechy. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy a trošku strouhanky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Ořechové polštářky

Ořechové polštářky

Ořechové kornoutky

Ořechové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bopik | 6. 12. 2012 16:35

    Těsto je ohromně lepivé, chtěla jsem udělat z poloviční dávky, nakonec jsem musela přidat všechny v receptu uvedené ořechy i strouhanku (přitom na jeden a kus bílku). Vyválet se to nedalo absolutně, spíš do toho váleček obalit, to snad. Nakonec jsem udělala jakési trhanice (ve tvaru a výšce marokánek), ted je to v troubě. Snad to bude aspon dobré, když už to nebude pěkné. A cukrem jsem podsypávala hodně, ale nepomohlo to. Konzistence mi přišla jak na karbenátky, a i ty se tolik nelepí :( Kdyby mi nebylo líto surovin tak jsem ten polotovar vyhodila

  • Islapakova | 18. 12. 2011 19:29

    Dobré je nechat těsto uležet do druhého dne, těsto je kompatknější. Podsypávám cukrem při vyvylování. Možná byly větší bílky,ale doporučuju dělat těsta večer a druhý den zpravovávat.

  • Natalija1975 | 18. 12. 2011 17:53

    Dobrý den.Těšila jsem se na ně,ale bohužel se mi nepovedly.Těsto bylo příliš lepivé,i po přidáni více strouhanky se to lepilo stejně.Z válu jsem to sundavala úplně roztrhané.Našla jsem stejny recept ale tam se přidávají 3žloutky do těsta.nepovedlo se . :'( :'( :'( :-( :-( :-( :-(

  • Mikuláška | 4. 12. 2011 17:47

    Dlouho jsem tento recept hledala a konečně našla :-) Loučky jsou výborné, připomínají mi dětství, kdy pekla cukroví ještě naše babička. Dávám za jedna.

  • karlík | 2. 3. 2011 18:40

    dlouho jsem hledala v dětství jsem je milovala jsou super <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • hana Valentová | 18. 12. 2009 17:10

    Vyzkoušeno, na chuť vynikající, ale s těstem se pracovalo teda otřesně, takže mám takové patvary, těsto nebylo nijak tuhé a přendávání na plech byla tragoška, ale na chuť vynikající.

  • Ivana Šlapáková | 13. 10. 2009 20:22

    JJ, todle skutečně dělávala babička-Paříížské tyčinky. Moc dobré i ulezelé.Dělám je i já a skutečně je to hodně starý recept . Babička se to naučila v klášterní škole.

  • Helena Volovská | 20. 9. 2009 21:37

    Tento recept i v naší rodině patří mezi vánoční "stříbro". Říkáme tomu Pařížské tyčinky, děláme to jen z cukru, ořechů a bílku. Polevu na tyčinky TŘEME vařečkou (pozor mixér by vám z polevy udělal sníh!). Těsto nejdřív rádýlkem nakrájím a teprve potom polévám polevou. V opačném případě se vám poleva na rádýlko lepí. Dále postupuji identicky. I já dělám toto cukroví z 2 - 3 dávek a musím ho před vánocemi dobře schovat, jinak nezbyde. Přeji všem dobrou chuť.

  • helena sumarová | 30. 11. 2007 14:18

    V naší rodině se pečou od r. 1920 pod názvem Ořechové tyčinky. Jsou opravdu výborně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr Strouhanka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Maková bábovka

Maková bábovka

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

247
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Fazole v rajské omáčce s klobásou
Fazole v rajské omáčce s…
23
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
21
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové polštářky
Ořechové polštářky
  • Recepty.cz
  • Ořechové loučky vydatné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact