Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto. Nechte asi 1 hodinu stát v chladu. Troubu předehřejte na 150 °C. Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto na asi 0,5 cm vysoký plát, vykrajujte lístky a klaďte na pečicím papírem vyložený plech. Pečte asi 12 minut, nechte vychladnout. Z vanilky vyškrábněte špičkou nože dřeň a s moučkovým cukrem a bílkem umíchejte na polevu. Potřete jí sušenky a nechte zaschnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|7. 12. 2016 12:00
Ten moučkový cukr je na polevu. Z textu postupu je to jasné. Do těsta přijde jen javorový sirup.
Lydie
|6. 12. 2016 15:11
Na 375 g mouky nemůže být 350 g cukru, snad 35 g, když se přidává javorový sirup. Základní linecké těsto je třetinové v poměru mouka (300 g), máslo (200 g), cukr (100 g).
Opravdu "zdravé" cukroví!