• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové lístky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové lístky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 200
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce (středně velké)
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 90
      ml javorový sirup
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 375
      g celozrnná pšeničná mouka (hladká)
    • 100
      g para ořechy

Postup přípravy receptu

1
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto. Nechte asi 1 hodinu stát v chladu. Troubu předehřejte na 150 °C. Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto na asi 0,5 cm vysoký plát, vykrajujte lístky a klaďte na pečicím papírem vyložený plech. Pečte asi 12 minut, nechte vychladnout. Z vanilky vyškrábněte špičkou nože dřeň a s moučkovým cukrem a bílkem umíchejte na polevu. Potřete jí sušenky a nechte zaschnout.

RADA: 5 vychytávek pro snadné pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

Ořechové kuličky - nepečené

Ořechové kuličky - nepečené

Ořechové kytičky

Ořechové kytičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 7. 12. 2016 12:00

    Ten moučkový cukr je na polevu. Z textu postupu je to jasné. Do těsta přijde jen javorový sirup.

  • Lydie | 6. 12. 2016 15:11

    Na 375 g mouky nemůže být 350 g cukru, snad 35 g, když se přidává javorový sirup. Základní linecké těsto je třetinové v poměru mouka (300 g), máslo (200 g), cukr (100 g). Opravdu "zdravé" cukroví!

  • Věra | 25. 12. 2011 15:01

    Váš recept se mi moc líbý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celozrnná pšeničná mouka Javorový sirup Máslo Moučkový cukr Para ořechy Prášek do pečiva Sůl Vanilkový lusk Vejce

Linecké, které se nelepí a nepraská

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Linecké, které se nelepí a nepraská

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
26
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
21
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky
Ořechové kytičky
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové loučky vydatné
Ořechové loučky vydatné
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
  • Recepty.cz
  • Ořechové lístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact