• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechové lístky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové lístky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
Ořechové lístky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
    • 200
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce (středně velké)
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 90
      ml javorový sirup
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 375
      g celozrnná pšeničná mouka (hladká)
    • 100
      g para ořechy

Postup přípravy receptu

1
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto. Nechte asi 1 hodinu stát v chladu. Troubu předehřejte na 150 °C. Na moukou poprášené pracovní ploše rozválejte těsto na asi 0,5 cm vysoký plát, vykrajujte lístky a klaďte na pečicím papírem vyložený plech. Pečte asi 12 minut, nechte vychladnout. Z vanilky vyškrábněte špičkou nože dřeň a s moučkovým cukrem a bílkem umíchejte na polevu. Potřete jí sušenky a nechte zaschnout.

RADA: 5 vychytávek pro snadné pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové košíčky

Ořechové košíčky

Ořechové kuličky - nepečené

Ořechové kuličky - nepečené

Ořechové kytičky

Ořechové kytičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 7. 12. 2016 12:00

    Ten moučkový cukr je na polevu. Z textu postupu je to jasné. Do těsta přijde jen javorový sirup.

  • Lydie | 6. 12. 2016 15:11

    Na 375 g mouky nemůže být 350 g cukru, snad 35 g, když se přidává javorový sirup. Základní linecké těsto je třetinové v poměru mouka (300 g), máslo (200 g), cukr (100 g). Opravdu "zdravé" cukroví!

  • Věra | 25. 12. 2011 15:01

    Váš recept se mi moc líbý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celozrnná pšeničná mouka Javorový sirup Máslo Moučkový cukr Para ořechy Prášek do pečiva Sůl Vanilkový lusk Vejce

Linecké, které se nelepí a nepraská

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Linecké, které se nelepí a nepraská

Poslední sledované recepty

50
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
46
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
42
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
42
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
34
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Ořechové kytičky
Ořechové kytičky
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové kytičky s máslovým krémem
Ořechové loučky vydatné
Ořechové loučky vydatné
Ořechové muffiny
Ořechové muffiny
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
  • Recepty.cz
  • Ořechové lístky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact