bílá čokoládová poleva
nebo jiné zdobení do středu kytiček
Postup přípravy receptu
1
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem kytičky, klademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Pak necháme zchladnout a nazdobíme krémem.
2
Krém: žloutky utřeme s cukrem (80 g), přilijeme mléko, vmícháme hladkou mouku a uvaříme hustou kaši, kterou za občasného zamíchání (aby se nám neutvořil škraloup) necháme zchladnout. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do bílé pěny a po částech zašleháváme i vychladlou kaši. Hotový krém ochutíme podle vlastní chuti: kávová sedlina, kakao, mleté ořechy, aroma mandlové, vanilkové, rumové...
3
Slepené kytičky poléváme nebo namáčíme do čokolády a po částečném zatuhnutí do středu uděláme bílou kapičku z bílé čokolády nebo jiného zdobení.
4
Necháme v chladu zatuhnout, uložíme do krabiček, prokládáme folií, uchováváme v chladu.