• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové kornoutky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové kornoutky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g ořechy mleté
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme do těsta, pokud se lepí, přidáme cukr. Po kouskách vyválíme (podsypáváme cukrem) pruhy a vykrajujeme čtverečky o hraně asi 6-7 cm. Tyto čtverečky stočíme do kornoutků a dáme sušit - nikoliv do trouby, nejlépe na formičky špiček, které jsme si zhotovili z tvrdého papíru, nebo je obtočíme na menší kovové trubičky jako šátečky. Za několik hodin, nebo druhý den musíme kornoutkem nebo trubičkou pohnout, abychom zjistili, že se těsto nepřilepilo na formičku.
2
Asi za 2 dny jsou suché, pak našleháme máslo s mírně povolenou čokoládou (nesmí být horká a téct) do krému a hned do každého kornoutku vstříkneme ozdobně pusinku. Potom konce (asi 2 cm) špiček (nebo okrajů) máčíme v čokoládě a vše necháme zaschnout a ztuhnout.
3
Podáváme složené na talířku do pyramidy.
4
Je to velmi jednoduché, a nejlépe to vypadá ve tvaru kornoutků. Já sama si kdysi jako formičky nakoupila 50 špiček na zdobení dortů, což bohužel při dnešní ceně á 20 Kč/ks je nesmysl. Možná by šlo ty kornoutky "vycpat" něčím jiným, co by se nepřilepilo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové kornoutky

Sýrové kornoutky

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 6. 11. 2015 14:24

    ze stejného těsta dělám vosí hnízda...takže prostě udělám kuličku obalím v moučkovém cukru, nacpu do formičky, koncem vařečky udělám díru a vyklepnu. Pak postavím jako vojáky do řady a nechám zaschout...nic se nebortí, akorát je to asi menší než kornoutky...

  • Niiikolll | 6. 11. 2015 14:15

    ořechy lískové ? či mohu použít i vlašské ??? není to pak hodně hořké ? děkuji ;-)

  • Monika | 13. 3. 2011 11:14

    Výbornééé :-)

  • Lucie | 13. 3. 2011 11:11

    Jsou opravdu výborné. :-)

  • Lucie Venditti | 26. 11. 2010 21:51

    Jsou opravdu vyborne, nadelala jsem si je pred 3mi tydny a dnes plnila. Vypadaji nadherne a chutnaji skvele. Davam 1 s ***

  • Anonym | 16. 2. 2008 13:05

    Běžně si dělám kornoutky i 14 dní dopředu a když je potřebuji, tak je plním. Nejsou tvrdé, ani měkké, jsou to v podstatě ořechy s cukrem, které usušíte, je to trochu jako oplatka, když do toho kousnete, tak to křupne. Zkoušela jsem je plnit i jiným krémem, ale tenhle je nejlepší. Když nemáte formičky, je hezké ty čtverečky obtáčet jako šátečky na trubičky a krém stříknout z obou stran.

  • Helena | 15. 2. 2008 21:31

    Danko,díky za radu.U těch vložených receptů jsem si toho ani nevšimla.Kopírovat jsem začala.Zdravím

  • Danka Snášelová | 15. 2. 2008 21:14

    Heleno, když si recept uložíte mezi oblíbené (žlutá ikonka vpravo - v horní částí receptu), tak se Vám recept uloží i s komentáří. Všechny i ty nejnovější komentáře se u daného receptu (který je uložený celou dobu v oblíbených) automaticky ukládají.Když nějaký recept i s komentáři chci někomu poslat meilem, tak ho překopíruji Ctrl+C a Ctrl+V do Wordu a odšlu meilem jako přílohu.

  • Marie | 15. 2. 2008 12:23

    Kornoutky vypadají krásně. Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží? Můžu si je nadělat a plnit až za týden?

  • Helena | 14. 2. 2008 23:32

    Tak se už po x-té přesvědčuji,jak je dobré číst komentáře.Tak skvělý recept a já ho přehlédla!Ještě je škoda,že se nedá recept uložit nebo poslat i s těmi komentáři.

  • Iva M | 14. 2. 2008 22:19

    Mám prosím dotaz - ve finále jsou kornoutky měkké. Nebo je to cukroví tvrdší a je lepší dělat předem.

  • Vladěna Štolbová | 14. 2. 2008 16:25

    Tyhle kornoutky u nás bývají hvězdou všech oslav.

  • Hela - | 6. 1. 2008 12:31

    Tak jsem letos vyzkoušela, čím nahradit formičky na kornoutky. Těsto nakrájené na čtverečky obtočíme na kovovou špičku zdobičky na krém , sundáme (v receptu se na ní suší) a vycpeme kouskem zmuchlaného nastříhaného igelitového sáčku nebo folie. Jde jen o to, dokud těsto nevyschne, aby se tvar nezdeformoval a kornoutek zůstal "otevřený" ke zdobení. Dávám sušit nahoru na skříň.

  • Hela - | 19. 9. 2007 16:05

    Polemiku z "čeho formičky na kornoutky" už jsme začali řešit u receptu Šlehačkové koule-recept na zabití. Určitě by nápad s potravinářskou folií byl dobrý, ale myslím, že pracný. Napadlo mě také nastříhat si čtverečky ze silnějších kancelářských desek a sepnout sešívačkou. Ale nevím,jestli by se těsto na to nelepilo a určitě by to přes tu sponu drhlo. Možná, kdyby se s tím ve fázi sušení vícekrát na formičce pootočilo, že by se to nepřilepilo. Musím to vyzkoušet.

  • Kateřina Dvořáková | 19. 9. 2007 14:54

    Napadlo mě, co tak ty papírové kornoutky "zabalit" do potravinářské folie??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Turecký med

Turecký med

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Ořechové banánky
Ořechové banánky
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové fit muffiny
Ořechové fit muffiny
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové krachle
Ořechové krachle
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact