ze stejného těsta dělám vosí hnízda...takže prostě udělám kuličku obalím v moučkovém cukru, nacpu do formičky, koncem vařečky udělám díru a vyklepnu. Pak postavím jako vojáky do řady a nechám zaschout...nic se nebortí, akorát je to asi menší než kornoutky...
ořechy lískové ? či mohu použít i vlašské ??? není to pak hodně hořké ? děkuji ;-)
Výbornééé :-)
Jsou opravdu výborné. :-)
Jsou opravdu vyborne, nadelala jsem si je pred 3mi tydny a dnes plnila. Vypadaji nadherne a chutnaji skvele. Davam 1 s ***
Běžně si dělám kornoutky i 14 dní dopředu a když je potřebuji, tak je plním. Nejsou tvrdé, ani měkké, jsou to v podstatě ořechy s cukrem, které usušíte, je to trochu jako oplatka, když do toho kousnete, tak to křupne. Zkoušela jsem je plnit i jiným krémem, ale tenhle je nejlepší. Když nemáte formičky, je hezké ty čtverečky obtáčet jako šátečky na trubičky a krém stříknout z obou stran.
Danko,díky za radu.U těch vložených receptů jsem si toho ani nevšimla.Kopírovat jsem začala.Zdravím
Heleno, když si recept uložíte mezi oblíbené (žlutá ikonka vpravo - v horní částí receptu), tak se Vám recept uloží i s komentáří. Všechny i ty nejnovější komentáře se u daného receptu (který je uložený celou dobu v oblíbených) automaticky ukládají.Když nějaký recept i s komentáři chci někomu poslat meilem, tak ho překopíruji Ctrl+C a Ctrl+V do Wordu a odšlu meilem jako přílohu.
Kornoutky vypadají krásně. Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží? Můžu si je nadělat a plnit až za týden?
Tak se už po x-té přesvědčuji,jak je dobré číst komentáře.Tak skvělý recept a já ho přehlédla!Ještě je škoda,že se nedá recept uložit nebo poslat i s těmi komentáři.
Mám prosím dotaz - ve finále jsou kornoutky měkké. Nebo je to cukroví tvrdší a je lepší dělat předem.
Tyhle kornoutky u nás bývají hvězdou všech oslav.
Tak jsem letos vyzkoušela, čím nahradit formičky na kornoutky. Těsto nakrájené na čtverečky obtočíme na kovovou špičku zdobičky na krém , sundáme (v receptu se na ní suší) a vycpeme kouskem zmuchlaného nastříhaného igelitového sáčku nebo folie. Jde jen o to, dokud těsto nevyschne, aby se tvar nezdeformoval a kornoutek zůstal "otevřený" ke zdobení. Dávám sušit nahoru na skříň.
Polemiku z "čeho formičky na kornoutky" už jsme začali řešit u receptu Šlehačkové koule-recept na zabití. Určitě by nápad s potravinářskou folií byl dobrý, ale myslím, že pracný. Napadlo mě také nastříhat si čtverečky ze silnějších kancelářských desek a sepnout sešívačkou. Ale nevím,jestli by se těsto na to nelepilo a určitě by to přes tu sponu drhlo. Možná, kdyby se s tím ve fázi sušení vícekrát na formičce pootočilo, že by se to nepřilepilo. Musím to vyzkoušet.
Napadlo mě, co tak ty papírové kornoutky "zabalit" do potravinářské folie??