• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
Napište svůj komentář k receptu

Ořechové kornoutky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechové kornoutky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g ořechy mleté
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme do těsta, pokud se lepí, přidáme cukr. Po kouskách vyválíme (podsypáváme cukrem) pruhy a vykrajujeme čtverečky o hraně asi 6-7 cm. Tyto čtverečky stočíme do kornoutků a dáme sušit - nikoliv do trouby, nejlépe na formičky špiček, které jsme si zhotovili z tvrdého papíru, nebo je obtočíme na menší kovové trubičky jako šátečky. Za několik hodin, nebo druhý den musíme kornoutkem nebo trubičkou pohnout, abychom zjistili, že se těsto nepřilepilo na formičku.
2
Asi za 2 dny jsou suché, pak našleháme máslo s mírně povolenou čokoládou (nesmí být horká a téct) do krému a hned do každého kornoutku vstříkneme ozdobně pusinku. Potom konce (asi 2 cm) špiček (nebo okrajů) máčíme v čokoládě a vše necháme zaschnout a ztuhnout.
3
Podáváme složené na talířku do pyramidy.
4
Je to velmi jednoduché, a nejlépe to vypadá ve tvaru kornoutků. Já sama si kdysi jako formičky nakoupila 50 špiček na zdobení dortů, což bohužel při dnešní ceně á 20 Kč/ks je nesmysl. Možná by šlo ty kornoutky "vycpat" něčím jiným, co by se nepřilepilo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové kornoutky

Sýrové kornoutky

Šunkové kornoutky s houbami alias Zaječí ouška

Šunkové kornoutky s houbami alias…

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 6. 11. 2015 14:24

    ze stejného těsta dělám vosí hnízda...takže prostě udělám kuličku obalím v moučkovém cukru, nacpu do formičky, koncem vařečky udělám díru a vyklepnu. Pak postavím jako vojáky do řady a nechám zaschout...nic se nebortí, akorát je to asi menší než kornoutky...

  • Niiikolll | 6. 11. 2015 14:15

    ořechy lískové ? či mohu použít i vlašské ??? není to pak hodně hořké ? děkuji ;-)

  • Monika | 13. 3. 2011 11:14

    Výbornééé :-)

  • Lucie | 13. 3. 2011 11:11

    Jsou opravdu výborné. :-)

  • Lucie Venditti | 26. 11. 2010 21:51

    Jsou opravdu vyborne, nadelala jsem si je pred 3mi tydny a dnes plnila. Vypadaji nadherne a chutnaji skvele. Davam 1 s ***

  • Anonym | 16. 2. 2008 13:05

    Běžně si dělám kornoutky i 14 dní dopředu a když je potřebuji, tak je plním. Nejsou tvrdé, ani měkké, jsou to v podstatě ořechy s cukrem, které usušíte, je to trochu jako oplatka, když do toho kousnete, tak to křupne. Zkoušela jsem je plnit i jiným krémem, ale tenhle je nejlepší. Když nemáte formičky, je hezké ty čtverečky obtáčet jako šátečky na trubičky a krém stříknout z obou stran.

  • Helena | 15. 2. 2008 21:31

    Danko,díky za radu.U těch vložených receptů jsem si toho ani nevšimla.Kopírovat jsem začala.Zdravím

  • Danka Snášelová | 15. 2. 2008 21:14

    Heleno, když si recept uložíte mezi oblíbené (žlutá ikonka vpravo - v horní částí receptu), tak se Vám recept uloží i s komentáří. Všechny i ty nejnovější komentáře se u daného receptu (který je uložený celou dobu v oblíbených) automaticky ukládají.Když nějaký recept i s komentáři chci někomu poslat meilem, tak ho překopíruji Ctrl+C a Ctrl+V do Wordu a odšlu meilem jako přílohu.

  • Marie | 15. 2. 2008 12:23

    Kornoutky vypadají krásně. Zajímalo by mě, jak dlouho vydrží? Můžu si je nadělat a plnit až za týden?

  • Helena | 14. 2. 2008 23:32

    Tak se už po x-té přesvědčuji,jak je dobré číst komentáře.Tak skvělý recept a já ho přehlédla!Ještě je škoda,že se nedá recept uložit nebo poslat i s těmi komentáři.

  • Iva M | 14. 2. 2008 22:19

    Mám prosím dotaz - ve finále jsou kornoutky měkké. Nebo je to cukroví tvrdší a je lepší dělat předem.

  • Vladěna Štolbová | 14. 2. 2008 16:25

    Tyhle kornoutky u nás bývají hvězdou všech oslav.

  • Hela - | 6. 1. 2008 12:31

    Tak jsem letos vyzkoušela, čím nahradit formičky na kornoutky. Těsto nakrájené na čtverečky obtočíme na kovovou špičku zdobičky na krém , sundáme (v receptu se na ní suší) a vycpeme kouskem zmuchlaného nastříhaného igelitového sáčku nebo folie. Jde jen o to, dokud těsto nevyschne, aby se tvar nezdeformoval a kornoutek zůstal "otevřený" ke zdobení. Dávám sušit nahoru na skříň.

  • Hela - | 19. 9. 2007 16:05

    Polemiku z "čeho formičky na kornoutky" už jsme začali řešit u receptu Šlehačkové koule-recept na zabití. Určitě by nápad s potravinářskou folií byl dobrý, ale myslím, že pracný. Napadlo mě také nastříhat si čtverečky ze silnějších kancelářských desek a sepnout sešívačkou. Ale nevím,jestli by se těsto na to nelepilo a určitě by to přes tu sponu drhlo. Možná, kdyby se s tím ve fázi sušení vícekrát na formičce pootočilo, že by se to nepřilepilo. Musím to vyzkoušet.

  • Kateřina Dvořáková | 19. 9. 2007 14:54

    Napadlo mě, co tak ty papírové kornoutky "zabalit" do potravinářské folie??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

72
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
61
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Ořechové banánky
Ořechové banánky
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové bochánky - cukroví
Ořechové fit muffiny
Ořechové fit muffiny
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové krachle
Ořechové krachle
  • Recepty.cz
  • Ořechové kornoutky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact