čokoládová poleva
z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla
Postup přípravy receptu
1
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
2
Krém: z mléka, žloutků, cukru (80g) a mouky uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100g) vyšleháme do pěny, postupně zašleháme i kaši v hladký krém.
3
Krém dáme do cukrářského sáčku, na upečené ořechové banánky ho nandáme po celé délce a poté krém namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.
4
*Cukroví je jemné a výborné, není potřeba uležení a uchováváme ho v chladu.
5
(Fotografie bohužel není taková jakou bych si představoval, ale po ruce jsem měl jen starší mobilní telefon.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|19. 12. 2016 10:53
Hold střevo střevem zůstane.....A to chcete péct? Když neznáte základní věci? :-(
eva
|13. 12. 2016 07:09
...a není potřeba nějaký tuk?
Miluše Pozdníčková
|4. 12. 2016 18:56
Já pekla na 150 a upekly se dobře. Na hodiny jsem nekoukala, pekla jsem průběžně víc druhů a hlídala troubu.
Miluše Pozdníčková
|4. 12. 2016 18:52
Výborné. Schovala jsem si je na balkóně v krabici a budu doufat, že tam do vánoc i vydrží čekat.
Evik
|9. 12. 2015 11:12
Na kolik stupínku se peče???
Marta
|8. 12. 2015 02:59
Ta mouka neni syrova,je uvarena se zloutky a mlekem na kasi,stejne jako kdyz delate zaklechtku do polevky,nebo jisku,taky se provari, tudiz neni pak syrova...
...to chce nejdřív recept pořádně přečíst a pak Vás žaludek bolet nebude ;-)
Jarda
|8. 12. 2013 16:08
A to mi jako chcete říct že je zdrave cpát se syrovou moukou v tom krému jo ?
Fuj už teď mě bolí žaludek
Ilona
|27. 12. 2012 17:42
Bála jsem se jak dopadnou, při pečení hodně nabyly a s takovým krémem jsem taky neměla žádnou zkušenost. Teda obavy byly k ničemu a banánky byly pryč jako první, každý chtěl ochutnat a každý je i pochválil, tak jsem nakonec ráda a děkuji za novou zkušenost.
Renata
|26. 11. 2012 10:46
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini
http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
...krém na banánky nanášíme chladný a před namáčením je lepší je nechat ještě vychladit, to se pak nerozteče nic a čokoláda na krému rychle zatuhne ;-) :-) ...