• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Ořechová roláda se šlehačkou

autor: Jana.S
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ořechová roláda se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 140
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks polohrubá mouka
    • 1
      ks višňový kompot

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků ušleháme se 100 g cukru do pěny, přimícháme 180 g mletých vlašských ořechů, mouku a sníh ze 6 bílků a 40 g cukru. Vlijeme na plech, na kterém je pečící papír a upečeme do růžova. Vychladíme.
2
Višně i s nálevem v kastrůlku přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody a vlijeme k višním. Ochutíme rumem. Povaříme cca půl minuty. Vychladíme.
3
Šlehačku smícháme se ztužovačem a vyšleháme. Na upečený plát namažeme višňovou náplň. Na ni namažeme šlehačku (trochu si necháme na potření vrchní části a na ozdobu). Smotáme. Potřeme zbylou šlehačkou, posypeme mletými ořechy a ozdobíme. Dáme do chladničky. Roláda je chutnější druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 18. 10. 2012 20:17

    Aha, tak asi je to jen přehozené - mouka se solamylem, který patří do višňové náplně. A 2 ks mouky jsou asi 2 lžíce.... pravděpodobně ;-) No vyzkouším a uvidím, maximálně z nepodarku udělám báječné kuličky :-D !

  • Míša | 18. 10. 2012 20:13

    Tak nevím, v ingrediencích je uvedeno 2 lžíce škrobu a v postupu se píše o mouce??? Tak jak to je? :-\ Ráda bych roládu vyzkoušela....Za odpověď děkuji.

  • Nada | 21. 1. 2012 21:38

    ____??? :-\ :-\

  • Nada | 21. 1. 2012 21:37

    A kolik té mouky ????? To nevím, jak jste to mohli péct, když chybí množství mouky ??? :-( :-(

  • Evicka49 | 21. 1. 2012 17:45

    Právě jsem roládu udělala..... je absolutně skvělá!!!!

  • Anonym | 3. 12. 2006 13:39

    Ne ne, recept je v pořádku. Zkuste a uvidíte. Přeji dobrou chuť. Jana S.

  • Miroslava Severová | 1. 12. 2006 10:54

    Jak vysoké je to těsto po upečení ? Já dělám roládu na celý plech ze 2-3 vajec, přidávám trochu prášku do pečiva a těsto je po upečení vysoké asi 1cm. 6 vajec se mi zdá moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Vejce Višňový kompot Vlašské ořechy Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

833
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
17
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Ořechová roláda se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact