Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 stupňů, cca 12 minut, nepřesušit!), vyzkoušíme špejlí. Ještě horký plát srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak rozvineme, opatrně sundáme papír, potřeme větší částí náplně, zavineme, potřeme zbytkem a posypeme ořechy. Dáme vychladit a proležet. Pak pokrájíme na slabé plátky.
2
Pokud chceme, můžeme do mouky přimíchat lžičku prášku do pečiva, ale těsto je klasické piškotové a svou vláčnost by mělo získat řádným šleháním a vmícháním bílků.
3
Náplň: Rozdrcené piškoty zalijeme vychladlou silnou kávou. Můžeme přidat i malé množství lógru. Máslo utřeme s cukrem do pěny, pak vmícháme namočené piškoty a ořechy, duchutíme rumem a dobře promícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika Donátová
|14. 4. 2017 09:52
Děkuji za skvělý recept na ještě skvělejší roládu :-* <:-) . Těsto je nadýchané, krém rafinovaně ošizený od másla, takže náplň není samý tuk a s rumem jsem nešetřila :-D .
Monika Donátová
|14. 4. 2017 09:44
Děkuji za skvělý recept na ještě skvělejší roládu :-* <:-) . Těsto je nadýchané, krém rafinovaně ošizený od másla, takže náplň není samý tuk a s rumem jsem nešetřila :-D .
Renata
|25. 12. 2016 09:30
Dala jsem na hodnocení a pustila se do tohoto receptu. Těšila jsem se na ořechovou roládu, ale chut orechu je uplne zabitá kavovou chutí, která se mi tam vůbec nehodí ( a když už jí tam dáváte dejte opravdu malinko). Navíc ty piškoty v té plnce taky nejsou nic moc lahodného za mě hodně slabé =-O =-O
johana
|13. 11. 2016 10:14
Vřele doporučuji, rolády jsem nikdy nepekla a mohu říci,že má druhá roláda vyšla na jedničku. Snadný recept, který zvládne každý,piškot po řádném vyšlehání krásně " vyskočil" ,já potřela trochu marmeládou a krém není nijak hutný, roláda velmi chutná, děkuji za recept :-) <:-)
Žaneta Vurm
|26. 9. 2016 18:10
Vřele doporučuji. Je výtečná a nijak zvlášť složitá.
Hojdova
|19. 4. 2016 18:02
Perfektni <:-)
Petra
|6. 7. 2015 07:36
Výborná roláda, jednou jsem ji zkusila a od té doby jinou nedělám, děkuji za úžasný recept :-)
Nikol
|8. 2. 2015 09:02
prosim o pomoc O:-) drzela jsem se receptu ale TESTO MI NEVYBEHLO neni vubec nadychane jako na obrazku je max centimetrove a utaple nepatri tam i kyprici prasek? moc nepecu tak nevim jestli to u testa nema byt teda automaticky :-\ nebo zeby to bylo tim ze jsem tu vrstvu na plechu udelala moc tenkou? surove testo bylo na plechu tak asi v 3 cm vrstve. Prosim poradte O:-)
Nikol
|8. 2. 2015 09:00
prosim o pomoc O:-) drzela jsem se receptu ale TESTO MI NEVYBEHLO neni vubec nadychane jako na obrazku je max centimetrove a utaple nepatri tam i kyprici prasek? moc nepecu tak nevim jestli to u testa nema byt teda automaticky :-\ nebo zeby to bylo tim ze jsem tu vrstvu na plechu udelala moc tenkou? surove testo bylo na plechu tak asi v 3 cm vrstve. Prosim poradte O:-)
Míša
|28. 5. 2013 21:03
Hotové nebe v puse, děkuji za recept, při nejbližší příležitosti jí rodině zase udělám. :-) :-)
Výborny recept určite ho budem robiť lebo nieje náročný.
Dery
|1. 2. 2013 09:08
Ta voda a olej se se žloutky ještě šlehá nebo se jen vmíchá?
Horáková
|4. 1. 2013 14:14
Roláda je výborná a krém taky, je perfektně odlehčený piškotovou náplní takže není tolik tučná a dobře se s ním i roláda natírala. Recept už putuje po světě pro velký ohlas.
mamina
|5. 7. 2012 17:31
minimální práce s maximálním výsledkem,mohu směle doporučit :-)) :-*