1. Bílky ušleháme do pěny. Do bílkové pěny zašleháme za stálého míchání postupně žloutky. Cukr, mouku a kakao prosejeme a za pomoci elektrického šlehače (na nejnižším stupni otáček) vmícháme do pěny. Plech na pečení o velikosti cca 30 x 40 cm vyložíme alobalem nebo papírem na pečení a pomastíme tukem. Hladké těsto nalijeme na alobal/pečící papír. Těsto uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-30 minut.
2
2. Připravíme si na pracovní desku čistou utěrku, kterou poprášíme moučkovým cukrem. Po upečení překlopíme ještě teplý korpus na utěrku a opatrně stáhneme alobal/pečící papír. Roládu zatočíme po delší straně (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
3
3. Puding uvaříme podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny, nakonec po lžících zašleháme puding a ořechy. Podle chuti přidáme rum.
4
4. Roládu opatrně rozbalíme. Trochu krému si dáme stranou a zbytek natřeme na korpus. Roládu zabalíme a potřeme krémem, který jsme si ponechali stranou. Roládu na závěr posypeme ořechy. (Pokud nám zbude ještě trochu krému, můžeme ho dát do cukrářského sáčku a ozdobit roládu na hřbetu.) Roládu necháme 2-3 hod ztuhnout. Servírujeme nakrájené na plátky.
5
TIP: Roládu můžeme ozdobit lístečky nebo jinými tvary připravenými z Polevy tmavé a světlé Dr.Oetker. Návod na čokoládové dekorace najdete na www.oetker.cz ve Školičce pečení v sekci Babské rady.