Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut - mírně zrůžoví. Roládu smotáme a necháme vychladnout.
2
Když vychladne rozmotáme, potřeme ušlehanou šlehačkou poklademe oloupaným banánem v celku a opět zamotáme. Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Pernicová
|20. 3. 2009 23:59
Obmněna k tomuto receptu. Plním místo pařížské šlehačky normální ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, mírně oslazenou a po našlehání opatrně vmíchám nastrouhanou hořkou čokoládou. roláda je pak hezká na řezu.
Klára Keselyova
|17. 3. 2009 19:39
Di, aj Lenka, ďakujem za odpovede.
Lenka Pernicová
|17. 3. 2009 19:32
Tuto roládu znám už dlouhá léta, je opravdu výborná. Aby se opravdu při smotání nelámala tak ji trochu vychladlou smotám s vlhkou(hodně vymačkanou utěrkou) a nechám vychladnout
Di -
|17. 3. 2009 07:30
Klárko, já dělám roládu bez mouky kakaovou nebo ořechovou s minimem mouky a neláme se. řekla bych, že čím více mouky, tím více se láme.
Klára Keselyova
|16. 3. 2009 19:56
Keďže je to bez múky, pri rozmotávaní úž vychladnutej rolády, sa neláme?