Toto chutné vánoční cukroví si zamilují především příznivci oříšků, které se přidávají do těsta spolu s kakaem či voňavou skořicí. Slepované vanilkovým krémem a zdobené čokoládou jsou naprosto neodolatelné. Navíc si na nich pochutnají i lidé s citlivostí na lepek.
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy, přidejte tuzemák a za pomalé rychlosti promíchávejte, aby směs vychladla. Při vyšších otáčkách všlehejte máslo
Troubu zahřejte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Na vále nebo v robotové míse zpracujte dohladka všechny ingredience. Těsto je lepivější, proto s ním pracujte po menších částech, jen co se vejdou do dlaně. Vál posypte moukou a těsto v ní ještě obalte. Znovu vál posypte a těsto vyválejte na sílu 3–5 mm.
Vykrájejte kolečka a pečte je asi 10 minut. Jakmile začnou vonět a mírně zhnědnou, jsou hotová. Uložte je do krabice nebo rovnou slepte vanilkovým krémem. Každý kousek zdobte rozpuštěnou čokoládou nebo polevou.