Dneska jsem dělala a fakt moc dobrá. Zdravím :-) :-) :-) :-)
mohu použít i normální mléko? O:-)
Úžasná buchta - hlavně rychlá. Vynechala jsem do těsta kakao, povrch potřela nepravou Nutelou a posypala mletými ořechy. Dávám 1**
Výborná a vláčná buchta. Bez vajec! Kyselé mléko jsem neměla, použila jsem podmáslí. Citronovou polevu jsem vyrobila ze šťávy z půlky limety, několika lžic moučkového cukru a asi 2 lžiček bílku - poleva byla krásně ledová. Buchtu jsem udělala jen ze 2/3 množství surovin a vyšla tak akorát do dortové formy.
Kyselé mléko, nebo ještě lepší je kefír (dnešní, pasterizací ošetřené mléko stejně hned tak nezkysne), používám při pečení rychlého ovocného koláče, po kterém se jen zapráší : 1 sklenku pol. mouky, 1 sklenku cukru, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenku kefíru, 1 vejce, 1/2 peč. prášku - vše smíchat dohromady, těsto podobné husté krupicové kaši vylít na vymaz. a vysyp. plech a pak se fantazii meze nekladou -dáme půlené švestky a sypeme mákem s cukrem, nebo meruňky, borůvky, rybíz a klasickou drobenku. Koláč dělám zrovna teď - na půlku plechu dám zmraz. borůvky, na druhou rybíz a "léto budiž pochváleno..."
Udělala jsem buchtu s ořechy, které mi zbyly od Vánoc. Potřela jsem čokoládovou polevou. Byla hned pryč. Je rychlá a dobrá.
Překvapilo mě to kyselé mléko v ingrediencích - nedovedu si představit, co to v bábovce udělá. Je to jasné - budu ji muset upéct a vyzkoušet :-)