a ten solamyl je kde? :-\
bábovku mám sraženou :'( , proč? nevíte někdo?
těsto jsem měla hodně tuhé a taky jsem musela přidávat mléko, protože těsto nešlo umíchat, určitě jí sníme, ale péct už jí znova nebudu
Vyborna. Hned po upeceni mela skvelou chut, ne kazda babovka chutna tak dobre hnedka po upeceni ale az druhy den ci treti. Tato mnamka.
Výborná bábovka, ale pěkná kalorická bomba.Na fotce vypadala nádherně, tak jsem to zkusila.Nechápu ale, jak se dá udělat piškotové těsto bez přidání mléka nebo oleje. Vždyť se po přidání veškeré mouky do našlehaných vajec s cukrem těsto změní na suché hrudky. Já jsem tam přidala 3 PL smetany /nebo mléka/ a 4 PL oleje a pak bylo těsto skvělé. Pak jsem zašlehala sníh z bílků a nakonec jemně zamíchala nasekané vlašské ořechy kterých stačilo 100 g - až až. Na polevu jsem dala 50 g čokolády na vaření rozmíchané ve vodní lázni se 4 lžícemi smetany. A na posypání mi stačilo asi 30 g nasekaných ořechů místo 100 g. Je to moc dobrá sváteční bábovka, ale kdybych nebyla už zkušenější kuchařka a neuměla si poradit,byla bych asi hodně zklamaná.
Pane Vitku, solamil se dava aby to testo odlehcil, nebo treba pudinkovy prasek. Jinak do piskotove babovky se taky nedava tuk.
Nechápu, k čemu 100g solamylu!Je taky divné, že se do bábovky nedává žádný tuk.