Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru utřeme do pěny. Do ní po částech opatrně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh a lískové oříšky. Těsto nalijeme do bábovkové formy a uhladíme lžící. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 50 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu a bábovku jí ozdobíme. Nakonec ji posypeme nahrubo sekanými oříšky.
Bábovka se trochu přismahla, ale i tak byla mooooc dobrá :-)
Diana
|30. 1. 2006 20:30
Výborná bábovka, ale pěkná kalorická bomba.Na fotce vypadala nádherně, tak jsem to zkusila.Nechápu ale, jak se dá udělat piškotové těsto bez přidání mléka nebo oleje. Vždyť se po přidání veškeré mouky do našlehaných vajec s cukrem těsto změní na suché hrudky. Já jsem tam přidala 3 PL smetany /nebo mléka/ a 4 PL oleje a pak bylo těsto skvělé. Pak jsem zašlehala sníh z bílků a nakonec jemně zamíchala nasekané vlašské ořechy kterých stačilo 100 g - až až. Na polevu jsem dala 50 g čokolády na vaření rozmíchané ve vodní lázni se 4 lžícemi smetany. A na posypání mi stačilo asi 30 g nasekaných ořechů místo 100 g. Je to moc dobrá sváteční bábovka, ale kdybych nebyla už zkušenější kuchařka a neuměla si poradit,byla bych asi hodně zklamaná.
Anonym
|1. 6. 2005 14:52
Pane Vitku, solamil se dava aby to testo odlehcil, nebo treba pudinkovy prasek. Jinak do piskotove babovky se taky nedava tuk.
Vítek B.
|10. 4. 2004 12:47
Nechápu, k čemu 100g solamylu!Je taky divné, že se do bábovky nedává žádný tuk.