Recept skvělý, peču už jen tuto ale nově jsem si od www.zgastro.cz pořídila silikonovou formu na bábovku, pečete taky v silikonu?
Výborná . Peču již po několikáté... .
Výborná . Peču již po několikáté. . .
Tchyně na prahu, rychle něco jednoduchého, všechno doma, bezva! Mastná nebyla ani trochu, olej musí být kvalitní. :-)
Taky ji mám moc mastnou, škoda že jsem si Vašeho příspěvku nevšimla předtím. :-))
Tak tedy byla příšerně mastná a drolila se, takže půl hrnku oleje je moc. Jinak chutově dobrá a jednoduchá na přípravu :-)
Tak tedy mě vyšla příšerně mastná. Už bych do ní příště pul hrnku oleje nedala. Ale chutově dobrá a jednoduchá na přípravu :-)
Trochu jsem recept poupravila a super, nedožije snad ani druhého dne <3 :-P 4bílky, 4 žloutky vyšlehat s necelým hrnkem cukru, přidat dva hrnky namletých ořechů, 3/4hrnku oleje, hrnek mléka, hrnek špaldové mouky, hrnek polohrubé mouky, prášek do pečiva, hrst chia semínek, sníh z bílků, do části těsta karob nebo kakao
Babovka super. Nepridavala jsem rozemlete orechy, ale drcene, pul hrnku vlasskych a ctvrt hrnku pistacii. Mnamozni!!!
Babovka mnamozni, rychlá, od teď jinou dělat nebudu. Všechny ostatní jsou složité. Místo cukru moucka jsem dala cukr krupici a podle receptu žádné šlehání a v pohodě, dopadla tak že byla v momentě pryč. Upekla jsem jako formu chlebíček,fakt super <3
Famózní bábovka, jinou už péct nebudu! :-)
Ořechová bábovka moc dobrá a hlavně rychlá. Pekla jsem ji stejným způsobem, jako Martina a musím potvrdit, že je to báječný recept :-)
Musím říci, nejlepší recept na ořechovou bábovku! Dle komentářů jsem si nechala poradit, žloutky vyšlehala s cukrem a nakonec dala sníh. Také jsem pekla 30 minut při 180°, poté 20 minut při 150°. Recept tisknu a zanedlouho budu dělat znovu :) Moc chválím :-) !!!
Zravim všechny cukromlsy, Dneska jsem poprvé v životě pekl bábovku. Dal jsem tam navíc kandovanou kůru a mandlový aroma + jeden skořicovej cukr a je to fakt dobrota. Díky za recept Už ani jinou zkoušet nebudu. 1* jo a ten cukr sem taky trošičku zkrouhnul na 3/4 hrnku. Čau
104 hodnocení a tento recept nemá foto? :)) Dovolím si tedy fotku přidat :) Jinak bábovka je VÝBORNÁ. Také jsem dala méně cukru a šlehala jsem zvlášť žloutky s cukrem a pak sníh. Plus jsem přidala nasekané vlašské ořechy :) Dávám za 1!
Recept je naprosto dokonalý. Manžel miluje sladké, takže narozdíl od některých komentářů, kde ubírali cukr, já nechala stejné množství a kdybych přidala, vůbec nic by se nestalo :-))
Kvůli tomuto receptu jsem se registrovala! Bábovka je úúúžasná! Jednoduchá a doopravdy skvělá. Místo oříšků dávám mleté mandle a sníh z bílků vmíchávám do těsta nakonec.
Bábovka je ÚCHVATNÁ! Nejprve jsem vyšlehala žloutky s cukrem a sníh z bílků dala až nakonec a místo 1 hrnku cukru jen půlku. Nadýchaná, jemná, úúúúúžasnááááá
Máte pravdu, děkuju za rady, mamka to taky potvrdila=)
Každá trouba peče jinak, takže v každém receptu berte teplotu jen jako orientační. Já vždycky dodávám na konci receptu - držte se vlastní trouby. Já např. musím všechno, co v troubě dělám asi 10 min. před koncem pečení otáčet, protože mi trouba peče ¨víc zezadu a jakoby šikmo nahoru a to i když použiju horkovzduch, takže už tu potvůrku znám ;-))
Veroniko,ja mela vzdycky podobny problem a to nejen s babovkami,ale i treba s piskotovym testem... jednoduse stacilo pect na vyssi teplotu: babovky na 180 -190 a piskot na 190. a to i u receptu, kde se doporucovalo pect na mirnou teplotu.Me se to oplatilo,tak to zkuste.
Bábovka je chuťově výborná, ale bohužel mám problém s pečením. Peču ji na 150-160°C asi hodinu, když do ní píchnu špejlí, tak vypadá, že už je hotová (těsto se na špejli nelepí), ale když ji vyklopím z formy, tak nedrží tvar a jakoby splaskne... A je taková vlhká, není nadýchaná.. Nevím, co dělám špatně, nejdřív smíchám žloutky s cukrem, pak přiliju teplé mléko a olej, přisypu oříšky a mouku smíchanou s prdopečem, nastrouhám citronovou kůru, nechám šlehat, pak jemně vmíchám sníh z bílků a dám péct. Můžete mi někdo poradit, prosím?
je lahodná, vláčná a prudce jedlá :-)) na můj vkus převelice sladká, cukru přístě dám jen polovinu. Bílky jsem šlehala zvlášť.
musím jí jen pochválit, je výborná, akorát bych dala větší dávku
Jdu na to,dnes jedu navštívit jednoho známého,tak at nejedu s prázdnou,se sněhem to bude super.Tááák zacvičit po ránu,namazat svaly a ať se dílo daří!
Výborná, nadýchaná a krásně vláčná. Také jsem vyšlehala žloutky s cukrem a z bílků udělala sníh. Pekla jsem v silikonové formě v horkovzduchu na 150st. asi 50 minut. Krásně se vyklopila,jen příště udělám z dvojité dávky,aby byla krásně vysoká jako na obrázku. Díky za super recept. Oceňuji i to,že se nemusí vážit :)
Tak babovku jsem upekla,moc dobra.Jen me prekvapilo,ze mi nesla z formy.Pokud mate nekdo z tim zkusenosti tak dekuji za radu jak dobre vyklapnout babovku z formy.Mozna to bylo tim ze jsem davala do testa kusy orechu a neumlela jsem je.Jinak za recept a chut davam hodne 111111111
Takže pekla jsem bábovku, chuťově je velice dobrá, ale příště udělám z bílků sníh. Po pravdě mě takové ty hutné bábovky moc nechutnají. Když se ušlehá sníh je moc výborná a nadýchaná.
Dobry den.Chtela bych upect tuto peknou a urcite dobrou babovku,ale mela bych jeden dotaz.Mame strasne radi v testu cele orechy nebo pulky,muzou tam byt nebo museji byt umlete,dekuji moc.
Dobry den.Chtela bych upect tuto peknou a urcite dobrou babovku,ale mela bych jeden dotaz.Mame strasne radi v testu cele orechy nebo pulky,muzou tam byt nebo museji byt umlete,dekuji moc.
Skvělá!!! Dneska jsme díky této bábovce zachránili situaci:-). Díky za komentáře, podle nich jsme z bílků ušlehali sníh a žloutky utřeli s cukrem. Nevím, jestli to bylo tím, ale bábovka je fakt luxusní. Díky za recept!!
Hezký večer, takže bábovku mám zatím v troubě. Jen jsem se špatně podívala a dala tam celý hrnek mléka, tak jsem to zkusila zahustit moukou a cukrem, tak jsem zvědavá co z toho vyleze. Ale díky tomu že máme slepice, tak přinejhorším budou mít snídani :o)
Babovka je vynikajici. Delala jsem ji 2x. Po prve jsem vse smichala jen dohromady a vylila do formy. Babovka byla sice chutove dobra, ale byla jakoby dost hutna, nenadychana..... Tak jsem po druhe klasicky vyslehala zloutky s cukrem, pridala olej, mleko, mouku s praskem do peciva, orechy a snih z bilku jsem nakonec lehce vmichala a babovka byla po vsech strankach vynikajici. Nadychana, proste super zalezitost..... Davam za 1 s hvezdickou a dekuji za recept.
Výborná bábovka - včera jsem jí upekla. Dávám 1. :)
vynikající dávám 1* .... akorát do chlebíčkové formy
Tiež som ubrala cukor a výsledok bol na 1, všetkým chutilo :)
dala jsem na menší plech a promazala pikantní marmeládou, výborné
Právě jsem ji vyndala z trouby.. vypadá dobře, dala jsem tam mandle, a když ji vidím, mohla jsem tam dát víc čokolády.. mě tady ty ohlasy tak naladily, že už se nemůžu dočkat až ochutnám!
Vyborna, priteli moc chutnala.. jsme 2...vydrzela asi 2 dny :-) (a pridala jsem vic orechu..)
Pecu i jako muffiny a taky moc dobry.
Je opravdu úžasná (jen dávám trošku méně oleje).Děkuji za tento báječný recept. Dávám za1
mám větší formu, tak dávám 3 vejce, 1 1/2 hrnku hl. mouky, 1 hrnek cukru, 1 1/2 hrnku ořechů, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva (doufám, že jsem na nic nezapomněla), vše zamíchám šlehačem, žádný sníh - dělala jsem ji nespočetněkrát - vynikající. dávám 1
Včera jsem pekla a musím uznat, že bábovka je super. Nikdy jsem z hladké mouky nepekla, takže jsem s trochou nedůvěry dala hladkou, ale udělala jsem sníh, podle rady ostatních a bábovka je báječná. Řadím mezi oblíbené recepty a dávám 1*
Dávám za 1! Dle rady ostatních jsem ušlehala z bílků sníh. Bábovka nemá chybu, je nadýchaná a chutná. S pečením jsem neměla problém. Nejdříve 30 min. na 170 st. a pak snížit na 150 a dopéct asi 20 min.
Bábovka je dobrá, ale dost mastná. Syn ji zhodnotil jako výbornou, já oceňuji rychlou přípravu.
Dávám za 1 krásně vláčná. Pekla jsem 50 min. na 160 stupňů a pak 5 min na 200 stupňů.
Pekla jsem tuto výýýbornou bábovku včera, ušlehala z bílků sníh, polila tmavou polevou a byla moc dobrá, myslím, že se zítřku nedožije:) Děkuji.
Tahle bábovka je naprosto úžasná!Už jinou ani nedělám.Ze začátku se mi taky připalovala, pekla jsem v horkovzdušné troubě na 150 st., s horní plotýnkou zapnutou,ale vždycky se mi připálil spodek. Teď ji peču do poloviny stejně,ale pak vypnu horní plotýnku a teplotu zvýším na 200 st.Světe div se, bábovka ještě vyběhne a je krásně vláčná a už ne připálená. Určitě ji vyzkoušejte a pak schovejte někam vysoko,jinak se po ní hned zapráší. Jako u nás:))
rychlá ,moc dobrá, chutná všem,ještě jsme polila čokoládou, děkuji za recept, Babičová
Vynikající bábovka! Dala jsem nasekané ořechy a trochu nastrouhané čokolády na vaření a bylo to výborné! Jen jsem se bála všechny suroviny smíchat jen tak, proto jsem nejdříve utřela žloutky s cukrem a nakonec přidala sníh. Bábovka vyběhla jedna radost! Příště možná stačí méně prášku do pečiva, v ještě horké bábovce byl trochu cítit.
ahojky, tak jsem dneska poprvé pekla bábovku. trochu se mi připálila i přestože jsem jí pekla dle doporučení na 170 stupňů...ale nakonec jsem to černý z povrchu oloupala a šmakuje....příště si dám větší pozor...ale je opravdu dobrá.
Opravdu výborná, také už jinou ořechovou nepeču, jen tuhle.
Fakt dobrá, udělala jsem jako paní Kateřina Sprušanská, ze tří vajec a sníh a je super, vláčná i druhý den, už jinou ořechovou dělat nebudu...
Super recept,rychlá a snadná příprava,zvládli jsme to i se 4 letou dcerou
bábovka je výtečná, milují ji i děti které ořechy moc nemusí, dělám ji teď každý víkend. Jen podotýkám že dělám z 3 vajec a šlehám sníh z bílků a je lepší než když jsem ji dělala přesně dle receptu nebo-li nám takto více chutná. Hrnek mám veliký cca 270 ml. díky za super recept dávám za 1
Bábovka je výborná. Neviem, prečo mi pri pečení praskne /vrch/. Aj keď je to potom spodok, aj tak ma to škrie.
Bábovka je úžasná!!! Dala som na komentáre a piekla som 1,5 dávku (len olej a prášok do pečiva som nechala povodne). Chuť výborná a navyše ten jednoduchý postup, takže chválim a dávam za 1:)
Výborná a rychlá bábovka. Všem co ochutnali moc chutnala....takže moc děkuji za super receptík.
Bábovka byla vynikající, rychlá příprava, výborný výsledek. Nejdříve jsem použila hrnek asi 2 dl, tak byla malá, ale vzhledem k tomu, že se po bábovce v sobotu odpoledne jen zaprášilo, večer jsem musela péct znovu. Použila jsem tedy větší hrnek, asi 3 dl. Pekla jsem nejdřív při 170 st. asi pů hodiny, pak jsem snížila teplotu na 150 a dopékala další půl hodiny.Do velké formy doporučuji dělat z dvojité dávky.
Úžasná bábovka. Pekla jsem ji s namletými a nasekanými mandlemi a přidala lžíci rumu.Mouku jsem dala půl na půl - hladkou a polohrubou.Těsta mi přišlo mála, tak jsem ho naplnila do formy na biskupský chlebíček.Každý, kdo ochutnal si chtěl hned přidat.Nikdo mi nechtěl věřit, že něco tak rychlého a jednoduchého může být tak moc dobré. Bábovka je jemná, s mandlemi chuťově zvláštní - neobyčejná a hlavně NENÍ SUCHÁ!Stojí za vyzkoušení :-)
Úžasná bábovka. Pekla jsem ji s namletými a nasekanými mandlemi a přidala lžíci rumu.Mouku jsem dala půl na půl - hladkou a polohrubou.Těsta mi přišlo mála, tak jsem ho naplnila do formy na biskupský chlebíček.Každý, kdo ochutnal si chtěl hned přidat.Nikdo mi nechtěl věřit, že něco tak rychlého a jednoduchého může být tak moc dobré. Bábovka je jemná, s mandlemi chuťově zvláštní - neobyčejná a hlavně NENÍ SUCHÁ!Stojí za vyzkoušení :-)
Výborná rychlá bábovka.
Výborná,všem doporučuju.
Rychlovka a mooooc dobrá, vláčná, dávám 1
Nedalo mi to a vyzkousela jsem jeste z liskovych orisku :-)) Rodinna rada nakonec udelila prvni misto babovce s mandlemi, druhe misto babovce s liskovymi orisky a bronz patri babovce s vlasskymi orechy :-)) Jeste jednou velky dik za recept :-)))
Tak jsem jeste vyzkousela s vlasskymi orechy:-) Babovka je velmi dobra, ale mandlova chutnala rodine mnohem vic. Koupila jsem obrovske baleni mletych mandli do zasoby a priste opet upecu s mandlemi :-)
Dnes jsem babovku upekla s mletymi mandlemi a je velmi lahodna. Pekla jsem z dvojite davky, babovka je velka a kypra. Dcera me prosila, at urcite poslu pani Novackove pochvalu. Tak tedy posilam!
Bábovka je vynikající,jen cukru jsem dala polovic a ořechů na dve dávky jen 1,5. Přidala jsem rum a z bílků jsem ušlehala sníh. Do velké formy byla ze 2 dávek skoro moc. ale vsem moc chutnala.
dobra mooooooooooooooc dobra ale je tady malo polohrube mouky!!!!!da se sehnat i tady??? dekuji predemalex
Tak jsem dopekla a ochunala a je fakt super!Móóc moc dobrá! Dávám za 1!
Ahoj všem, tak už peču bábovku, jen jsem jí musela upravit, co se týče oříšku, měla jsem jen mandle tak jsem moc zvědavá, ale těsto je krásně hladoučky a voní to. Zatím je to na 1. Díky za receptík :-)
Tak jsem dnes upekla a moc chutná,dávám 1.
Diky za inspiraci, bylo to moje prvni samostatne peceni v zivote a dopadlo vic nez dobre..:)
Upečena, je moc dobrá.
Chci moc poděkovat za bezva recept. Trochu jsem ubrala cukr a přidala rozinky. Měla jsem velký úspěch! Díky :-)
Taky jsem vyzkoušela a všem chutnala,dávám1.
Bábovku mám právě v troubě,tak jsem zvědavá,většinou se mi nepovedou.Dala jsem tam i ten rum,tak snad to děti nepoznají.
Udělala jsem z dávky a půl protože mám velkou formu, ale prášku do pečiva a oleje jsem dala stejně. Bábovka vynikající, hned jsme se s dětmi do ní pustili a doufám, že zbyde i manželovi :-))))))
Právě jsem ještě teplé, polité čokoládovou polevou ochutnala a jedním slovem VÝBORNÁ!!! Díky.
naprosto skvělá bábovečka..:)...moc doporučuji..:)
JE dobra, taky doporucuju :-), jen jsem nemel hrnecek mletych vlas. orechu, tak jsem to nahradil co dum dal a dal bramborovy skrob a co vysledek?? SUPER. udelalo to kraaasnou nadychanou kurku. jo dal jsem toho tam tak cca 1lzici az 1+1/2 llzice (proste podle oka) :-).. Zkuste doporucuju
Bábovku jsem vyzkoušela a byla jsem velice překvapená chutí a jemností. Je fakt super. S rozinkami je ještě dobřejší. Dávám jedničku. Děkuji za výborný recept a těším se na další. Lenka Forejtová - Vápenný Podol
Bábovka je vynikající.Je opravdu jemná a moc dobrá.Dávám 1.Děkuji za skvělý recept.
moc se omlouvam ale uz jsem jedla lepsi...je pravda ze je jemna ale prujde mi to az prilis a pripada mi trosku mastna. omlouvam se ale priste zkusim urcite jinou... Evca
Já dávám celý sáček od dr.Oetkra a ten má 12g
muzu se tedy zeptat jestli ten prasek do peciva je cely tzv.13g??
Bábovka je jemná,skoro se rozplývá,na vrch dávám čokoládovou polevu,nemá chybu.Jednoduchá a výborná.
Opravdu skvela babovka davam 1*chutna nam vsem v USA.
je proste vinikajici mooooc dobra
Jednoduchy a skvely recept. Pouzila jsem jednou svetly Bacardi rum a podruhe tmavy Mayer's rum. Babocka s tmavym rumem byla lepsi. Jen nevim, jak na dvojitou davku. Mam dat dvojity prasek do peciva a nebo jenom jeden?
Jednoducha a vyborna,zaslouzi cistou jednicku.pridala jsem hrozinky a rum.Jen bych doporucila uvest mnozstvi peciciho prasku na zarovnane lzice ,aby nedochazelo k zamene.Z tohoto webu jsem pochopila,ze existuji 2 velikosti sacku peciciho prasku.Jaj sem dala 1 zarovnanou lzicku a 1 zarovnanou lzici a vubec z toho nebyl citit.
Vyzkoušela jsem a byla výborná,rodina ji pochválila.Díky. Eva
Skvělá bábovka. Byla za chvilku snědená. :) Děkuji za recept.
Dobrký den, tak jsem ji včera zkusila a měla jsem úúúspěch. Na můj vkus hodně cukru, přístě dám tak polovinu a zkusím i ten rumík.
Naprostodokonalá a při tom jednoduchá. Moc děkujeme.
V piatok som vyskúšala a bola naozaj výborná. Tiež som ju robila z jeden a pol dávky a pridala som trošku citrónovej kôry a rumu. Hodnotím za 1.
Tak jsem udělala z dvojité dávky...mám totiž velkou skleněnou formu na bábovku.....zatím je v troubě..tak doufám, že se mi dílo zdaří :-)
babovka je výborná,vláčná i druhý den,nechápu jak se někomu nemohla povést.Pekla jsem ji na 160st asi 35mim v horkovzdušné troubě.
Já dávám jedno vajíčko a polévkovou lžíci rumu, jinak všeho stejně. Formu vymazávám máslem a vysypávám kokosem, a to je potom mňamka! Je to velmi dobrá a rychlá bábovka, a všem chutná :-))
Díky moc za recept i za rady, byla fakt supr. Byla to moje historicky první buchta a fakt se povedla. Dala jsem tam ještě rumík a vanilk.cukr. Formu (kov.) jsem vymazala máslem a vysypala ořechama a vyklopilo se to úplně samo, spíš skoro vyklouzlo na zem :-) Těsta opravdu není moc, stačil jen na srnčí hřbet, ale jinak vřele doporučuju, i pro takový začátečníky jako jsem já. Všechny vás moc zdravím.
Dobrý den, bábovku jsem pekla 30min.při 170°C a už se mi připalovala,tak jsem ji musela vyndat --mám elektr.troubu KONČAR- stará,ale dobrá :-))Jinak je bábovka vskutku rychlá a jendoduchá,ale chutná dost po prdopeči.Ačkoliv jsem měla formu velkou, vyskočila mi krásně i s touto dávkou těsta,které zde uvádíte .Po vyjmutí z trouby zchladla a scvrkla asi 1/3,tvar si zachovala. díky za tip,ale myslím,že dávám za 2.děkuji
Díky za recept..je to opravdu paráda....je to hodně podobné jako Rafaelo řezy...myslííte, že by se sem taky hodila smetana na polití?
Rychlé, jednoduché, přidala jsem pytlík rozinek, bylo dobré
Babovka je rychla a skvele chutna. Po upeceni jsem ji na chvilku zakryla uterkou, jak radila pani Di. Pak sla vyklopit krasne. Dekuji za tip.
pece se 45 min. na 180 st
Tuto bábovku jsem pekla včera a byla výborná.Jen ji příště musím udělat z dvojité dávky, poněvadž jsem tak tak zaplnila polovinu formy.
Ahoj, dekuji za jednoduchy a chutny recept. Vcera jsem babovku delala. Jen jsem mela trosku strach z tech celych vajicek, takze jsem do testa dala pouze zloutky a teprve nakonec primichala z bilku uslehany snih. Mam nizsi babovkovou formu a hmoty bylo akorat, do vyssi by ji bylo opravdu malo. Babovka byla pry dobra, {pochvalila ji i tchyne} Moc jsem z ni ale nemela, uz je pryc...
Kdyz doma nemam olej - mohu pouzit rozpustene maslo? Dekuji!!!
Ahoj,tak jsem jí včera upekla a je super,no skoro už není.Dala jsem na radu AIRAN NOVÁKOVÉ a dělala jsem z dávky a půl,protože se mi zdálo,že jenom jedna dávka bude málo,ale prášek a olej jsem nechala dle původního receptu.Tato bábovka je rychlejší a jednodušší,než jakou jsem dělala dřív.Diky.
bábovka je opravdu výborná..jednoduchá, rychlá příprava a chuťově perfektní
...ahoj, dievčatá...odvetdy, čo vymazávam formu, či plech na pečenie (bravč. masťou) sádlem, sa mi nikdy neprilepil žiadem múčnik...a pri bábovke, ak chcem dosiahnuť chrumkavý karamelový povrch, formu vysypem jemným kryštálovým cukrom...J.
Věro, vaření není až zas taková věda. Něco se mi osvědčilo, to ostatní ne, tak se ídím svou zkušeností. Blátivý spodek moučníku určitě není, když se dobře upeče - to je ta zkušenost. O tradice mi v tomto případě také nejde - pokud to jde, raději vyložím formu zcela moderně papírem - ale zkuste to u bábovky nebo srnčího hřbetu!Pokud o něčem přemýšlím, tak o tom, kde se bere v některých lidech ta zloba a agresivita. V internetu jsem se s tím setkala už mnohokrát. A je jedno jestli jde o vaření nebo třeba o internetovou encyklopedii. Nepřispívám do tohoto servru dlouho, ale za tu dobu mě už někdo dvakrát hrubě napad. Zkustě Věro o tom přemýštet také Vy.
Ta bábovka je sice chutově dobrá, ale hmoty je málo a a Jestli se mi povedla? Jestli říkáte trhanci bábovka, no tě prsk.
Darku, ja pecu v horkovzdusne babovku 35-40 minut na 160° ale vzdy po pulhodine skousim spejly:-) Tuhle jsem delala z davky a pul, ale mnozstvi prasku do peciva a oleje nechala tak,teda 1 prasek a 1/2hrnku. Babovka je vyborna:-)))
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na to jak dlouho přesně se ta bábovka peče a také na kolik stupňů v troubě (elektrické)? Děkuji.
pro Janinku. Mne se nezdálo, když se přidá troška rumu, tak to opravdu není znát.
Čtu tady samou chválu, tak bych to docela šla zkusit, ale jen jeden hrnéček mouky na celý sáček prášku do pečiva se mi nějak nezdá - není to potom v té bábovce moc znát? Díky!
Formu na bábovku vymazávám změklým máslem a vysypávám tou moukou, kterou mám zrovna po ruce, tzn. ze které jsem pekla. Když bábovku vyndám z trouby, postavím ji ihned na složený a hodně namočený hadr ve studené vodě, třeba na dlaždice v koupelně. Moučník se tak prý odpaří a bezproblémů se vyklopí. Asi to funguje, protože se mi každá vyklopila. Dříve jsem pekla v plechové formě a pak ve skleněné.
Dana: muzete prosim uz ukoncit vase komentare, ktere jsou velmi osobni? Nechte si to prosim do diskuze nebo si piste s dotycnymi e-mailem. Ostatni uzivatele, kteri sleduji komentare, jiste nezajima vase umeni/neumeni v kuchyni. Komentare tu jsou od toho, aby mohli uzivatele napsat svoje zkusenosti s receptem, nikoliv tu resit osobni problemy!!!
Btw. Vero, pamatuji si na vas z diskuze u Bublaniny, kdy jste me prirovnala ke sve tchyni, ktera zkazi kazdy vas recept, a nezapomene se pochvalit, ze je od vas. Prirovnani vtipne,nastesti vsak uplne zcestne.Nevim, proc mate potrebu do kazdeho tolik sit...
Vero,proc nenechate Di,at si formu na babovku vymazava jak chce?Myslim, ze jsou 2 typy kucharek - ty, co poctive dodrzuji tradice vareni a peceni, a pro ne jde o zabehnutou klasiku a tak trochu mozna i ritual, a pak ty, ktere potrebuji uvarit a upect co mozna nejrychleji a nejjednoduseji.Osobne patrim k te druhe skupine,ale nerekla bych o nekom, kdo je z te prvni grupy, ze je liny premyslet...Vazte trochu sva slova, pls.
Tak nevím pro mne je trochu moc mastná.
Pro Di:To myšlení vás nějak bolí.Taky nevím,proč po upečení přikrýváte bábovku alobalem.Jaký to má smysl?Aby se odpařila a 'zblátovatěla'spodní strana?A pro vaši informaci-i změklé máslo lze roztírat tzv.mašlovačkou.Máslo pěkně drží na stěnách a nestéká.A nejlepší na vysypání je rozemnutý kousek usušené bábovky!Zdravím!
Milí kuchaříci i -ce, neodolala jsem, když jsem si přečetla tu velikou chválu. A udělala jsem moc dobře. Bylo to vynikající a návštěva i my si velice pochutnali. Díky !!!!
Nemusím složitě přemýšlet nad něčím, co se mi osvědčilo a vždy povedlo. Ale nikomu nerozmlouvám jeho osvědčené postupy. Radulka žádala o radu, tak jsem přišla se svou do mlýna. Ona už si vybere, co jí bude vyhovovat nejlépe.P.S. Taky mám ráda čisté prstíky.
Má různé formy na bábovku, kameninovou po babičce, plechovou, skleněnou, ale v poslední době nejraději peču ve formě ze silikonu. Je to pohádka. Vymaže se tukem při prvním použití a pak se těto dává jen do navymazané formy.
I složité věci muzete delat automaticky,ale obcas se nad nimi zamyslet není na škodu.Je ale fakt,ze na trhu jsou formy,které vůbec nebudí důvěru a u nich je každá osvědčená rada drahá.Jinak zkusila jsem ořechy nahradit mletou kávou a super,dělám to i u mramorové-ta je pak 3-barevná.Ahojky!
Není to složité, když si člověk na tento postup zvykne a dělá ho automaticky. jenže každá forma a každá trouba jsou trochu jiné.
Vymazávám formu ramou culinese (ta tekutá) a to mašlovačkou. Prstíky zůstanou čisté. Vysypu hrubou moukou. Po upečení nechám ve formě téměř vychladnout. Ještě se mi nestalo, abych ji nevyklopila.
Plechy či formy můžeme po vymazání tukem /nejlepší je sádlo/vysypat strouhankou /nemá tak jemnou strukturu jako mouka/, používám i kokos. Mohu doporučit.
Nevím Radulko proč by jste to měla dělat tak složitě jako Di-vymažte změklým,nikoliv rozpuštěným!/to steče/máslem a vysypte hrubou moukou.Za 20 let se mi nestalo,že bych bábovku nevyklopila.Držím palce!
Tak jsem včera napsala svůj příspěvek plný chvály na ořechovou bábovku a zapoměla jsem vyplnit své jméno.Psaní anonymů skutečně není mým koníčkem a tak prosím moderátora o dodatečnou opravu posledního příspěvku.Děkuji.
Tak jsem dojedla poslední kousek včerejší bábovky a musím souhlasit s ostatními,že je postě vynikající.Přidala jsem rozinky i rum.Takže všem dopoučuji a protože je rychlá,stihla jsem si bez problémú umít i ty vlasy.A co se týká vyklápění bábovky,tak já vymazávám nerozpuštěnou herou,postě jen tak rukou a vždy se mi podaří vyklopit.Myslím,že teflonová forma by se takto dala vymazat bez problémů.Zkuste paní Radulko a dejte vědět.Já bábovku nechávám po vytažení jen asi 5 min.vypářit a hned ji opatrně vyklopím.
Díky za radu, vyzkouším. Problém je, že když nepřilnavou formu mažu olejem (obyč. plechové to nevadí), tak nepřilne ani ten olej, udělá kapky a ostrůvky a to samé pak ta mouka na něm...uvidím, zda se máslo bude chovat mravněji :-) Také jsem slyšela a zkoušela vysypávání strouhankou, ale to taky nefungovalo.
Mám obyčejné plechové formy a dělám to následně: formu vymažu rozpuštěným máslem a vložím na chvilku do lednice. Pak vyjmu, vymažu znovu a vysypu polohrubou moukou. Po upečení moučník rozhodně nevyklápějte hned. Přikryjte ho utěrkou, alobalem nebo pod. a klidně nechce vychladnout. Vyklápějte, až uvidíte, že se moučník odchlýpl od stěn. Rozhodně nespěchejte. To jsou zkombinované rady manželovy maminky a mé bývalé kolegyně. Jsou stoprocentní!
Nevíte prosím náhodou někdo, jak vyzrát v případě vyklápění bábovek na tzv. nepřilnavé formy (tj. kovové, potažené čímsi, asi teflonem, nikoliv silikonové). Zkoušela jsem snad všechno - vymazat a vysypte, nechat jen tak, přikládat mokry hadr na otočenou formu...prostě nikdy se mi nepodařilo bábovku hezky vyklopit, byl z ní trhanec. Předem díky.
Tak tady čtu tu samou chválu a místo toho abych si šla umít vlasy,jdu tu bábovku upéct.Rozhodně dám vědět jak jsem uspěla.Snad potom jěště stihnu i ty vlasy,aby ta bábovka nevypadala lépe jak já...
Tak tohle je nejlepší bábovka, jakou jsem kdy jedla. Pekla jsem rovnou z dvojité dávky, přidala rum a formu vysypala sezamovým semínkem. Doporučuju. Právem tomuto receptu náleží 1. :o)
Výborná!! Jsem ráda,že ji vidím v TOP 10. Dělala jsem ji v sobotu.Byla hned pryč.Takže v neděli jsem ji pekla z dvojité dávky znovu.Dávám 1***
Byla vyborna, pridal jsem tam vsechno co pisete, akorat s tim rumem jsem to asi prehnal-deti nemohly usnout
Vzhledem k nedostatku ořechů jsem dala jen 1/2 hrnečku ani to nebylo poznat a hlavně všem moc chutnala a je velmi rychlá a dobrá
Nechapu proc tam pridavate kakao? Pak to neni orechova ale kakaova babovka!
Moc dobrá a hlavně rychlá. Všem doporučuji.
Je moc dobrá a hlavně úplně jednoduchá. Všem doporučuji.
Zkusila jsem, moc dobré, snadné i pro neprofesionální pekny. Mňam.
Mňam, rychlá a velmi chutná.
Paráda!Přidala jsem všechno co ostatní přede mnou a je opravdu dobrá.Není to žádná sucharda a je rychlá.
Dík moc za recept na ořechovou bábovku.Přidala jsem taktéž kakao.Chtěla jsem přidat i rumík,ale lahev byla nějaká vyschlá....to je ten manželovo čajík s rumem..takže jsem přidala medovinu..a nemělo to chybu.Takže všem vřele doporučuji vyzkoušet tento rychlý a hlavně jednoduchý recept na vynikající bábovku..je to mňamka:-)
Bábovka je vynikající, přidala jsem rum, dala jsem 3/4 hrnečku cukru. Upekla jsem bábovku v silikonové formě, je to vynikající.
Přidala jsem ještě 3 lžíce kakaa a asi 8 lžic rumu a bábovka byla vynikající. Zařadím do svého repertoáru.Zkuste vysypat formu sezamovým semínkem (koupí se v prodejnách zdravé výživy). Sezam při pečení zezlátne a je to strašně dobré.