Můžete použít i obyčejné pomeranče, výsledná barva pak ale bude rozdílná.
2
Nastrouhejte oranžovou část pomerančů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet, nejlépe však déle (max. však 14 dní). Po uplynutí této doby zceďte vodku (pokud možno přes kávový filtr) do prázdné nádoby.
3
V menším hrnci rozpusťte cukr s vodou, pak přidejte pomerančovou šťávu ze 4 pomerančů. Celkové množství šťávy by mělo být okolo 150 ml. Přilijte k sirupu a nechte 4 minuty vařit. Nemíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo šťávu. Pokud chcete likér trošku slabší, použijte i více vody. Směs nechte vychladnout, přeceďte znovu přes kávový filtr a pak vmíchejte k vodce.
4
Naplňte láhev a skladujte v temnu až 40 dní nebo v lednici. Celkové množství by mělo být okolo půl litru.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.