• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu dobrá buchtička

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu dobrá buchtička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • hladká mouka 0,5 hrnku
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • olej 0,5 hrnku
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • prášek do perníku 1/2 balíčku
  • Na krém:
    • 3
      dl mléko
    • vanilkový pudink (Prášek)
    • pomazánkové máslo Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice Troška
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
  • Na želatinu:
    • 1
      balíček želé dortové V prášku od Dr. Oetkera
    • tekutina 1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2
Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.
3
Velmi osvěžující a dobré.
4
Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka

Dobrá vajíčková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška K. | 27. 1. 2011 12:09

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Ovoce Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Prášek do perníku Špaldová mouka Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

82
Houbový guláš
Houbový guláš
36
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
21
French toast
French toast

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact