• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu dobrá buchtička

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu dobrá buchtička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • hladká mouka 0,5 hrnku
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • olej 0,5 hrnku
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • prášek do perníku 1/2 balíčku
  • Na krém:
    • 3
      dl mléko
    • vanilkový pudink (Prášek)
    • pomazánkové máslo Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice Troška
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
  • Na želatinu:
    • 1
      balíček želé dortové V prášku od Dr. Oetkera
    • tekutina 1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2
Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.
3
Velmi osvěžující a dobré.
4
Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka

Dobrá vajíčková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška K. | 27. 1. 2011 12:09

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Ovoce Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Prášek do perníku Špaldová mouka Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
37
Gulášová polévka v chlebu
Gulášová polévka v chlebu
34
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
28
Banánové toasty
Banánové toasty
28
Meruňkový džem s mandlemi
Meruňkový džem s mandlemi

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Zázrak pro vaši pleť: Co dokáže studená voda?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact