• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu dobrá buchtička

autor: zdenalicka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu dobrá buchtička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto:
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • hladká mouka 0,5 hrnku
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • olej 0,5 hrnku
    • 2
      ks vejce
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • prášek do perníku 1/2 balíčku
  • Na krém:
    • 3
      dl mléko
    • vanilkový pudink (Prášek)
    • pomazánkové máslo Neochucené (běžně velká vanička, kelímek)
    • 1
      kelímek bílý jogurt Malý
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice Troška
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • ovoce Výrazné chuti (já použila mražené jahody, mohou být meruňky, mandarinky...)
  • Na želatinu:
    • 1
      balíček želé dortové V prášku od Dr. Oetkera
    • tekutina 1/4 l (šťáva z ovoce, voda se sirupem)
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr vymícháme s vejci do pěny, přidáme část mouky, mléko, zbytek mouky a olej. Nakonec přidáme prášky do pečiva. Pořádně ve šlehači vyšleháme a vlijeme na velký, máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby péct na 160 °C asi 25 minut. Povrch bude pružný a zlatavý. Buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2
Dvě deci mléka dáme vařit se třemi lžícemi cukru a ve zbylém mléce si rozmícháme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme pudink zchladnout, občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do misky si dáme pomazánkové máslo, cukr a bílý jogurt, vyšleháme a postupně zašleháváme studený pudink. Vznikne krém, do kterého zašleháme dva ztužovače šlehačky. Nakrájíme si ovoce, které opatrně vmícháme do krému, abychom příliš nepoškodili strukturu ovoce. Natřeme na korpus. Štávu z ovoce smícháme se želatinou a cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi minutu. Pak za občasného míchání zlehka zchadíme a potíráme povrch krému. Jde jen o to, aby se udělala tzv. glazura. Kdo ale chce, může udělat želatinu třeba z trojité dávky a zalít jím celou buchtu.
3
Velmi osvěžující a dobré.
4
Poznámka: špaldová mouka je zdravá a buchta má po ní zajímavou barvu i chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Opravdu celozrnný jablečný koláč

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá rýžová polévka se sýrem

Dobrá vajíčková pomazánka

Dobrá vajíčková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška K. | 27. 1. 2011 12:09

    Vynikající, použila jsem mražený rybíz a 2 sáčky želé:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Olej Ovoce Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Prášek do perníku Špaldová mouka Tekutina Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Opravdu dobrá buchtička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact