• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Opravdu celozrnný jablečný koláč

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Opravdu celozrnný jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      sklenice ovesné vločky
    • pohanka
    • 1
      špetka anýz
    • 0,25
      lžička fenykl
    • 0,25
      lžička koriandr
    • zázvor
    • sůl
    • 1
      sklenice mouka Umleté ze: špaldy, ječmene, prosa ve stejném poměru
    • 2
      lžíce olej Na pečení Davert
    • voda Dle potřeby
  • Náplň
    • 6
      ks jablka (oloupaná a pokrájená)
    • 4
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžíce melasa (třtinová)
    • 2
      lžíce strouhaný kokos
    • 1
      lžíce maizena
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
  • Na ozdobení
    • sušené švestky
    • švestky mražené
    • dýňová semínka nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu + mleté koření). Přidáme olej, rukou promneme, přidáváme vodu a mísíme, až dostaneme tužší těsto. Mokrou rukou roztáhneme po dně Remosky a vytvarujeme 2-3 cm okraje. Dáme 10 minut zapéct. Remosku zespoda obalíme utěrkami, aby se dno lépe prohřálo.
2
Náplň: jablka oloupeme a nožem z nich do mísy vykrájíme kousky. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
3
Komplet: do předpečeného těsta narovnáme jablečnou směs a pečeme 30 minut. Poklademe půlkami švestek, mandlemi a posypeme semínky a dopečeme cca 20 minut. Po vychladnutí vyklopíme metodou talíř/talíř, pokapeme citrónem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžicový celozrnný koláč

Růžicový celozrnný koláč

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

Bombastický celozrnný makovec s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 8. 4. 2008 15:18

    Opravdu výborný a hlavně zdravý koláč! Neměla jsem všechny potřebné ingredience, do náplně jsem tedy dala jablka, hnědý cukr, med, ořechy, trochu pudingového prášku. Velmi chytrý recept!

  • MartinV | 23. 3. 2007 17:17

    Zapomněl jsem na hlavní fór tohoto receptu: Těsto tvoří pouze 3-4 mm silnou kořeněnou skořápku, ve které si hoví 2 cm silná náplň s jablek a švestek. Nejlepší je buď čerstvý teplý, nebo naopak další den kdy těsto natáhne šťávu s jablek a změkne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Dýňová semínka Fenykl Hnědý cukr Hřebíček mletý Jablka Koriandr Maizena Melasa Mouka Olej Ovesné vločky Pohanka Skořice Strouhaný kokos Sůl Sušené švestky Švestky Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvový dort

Broskvový dort

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie…
39
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
32
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
30
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
29
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

Hazardní jízda manželů Vémolových: Za volantem bez pásů! Fanoušci si z nich utahují…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Opilé řezy
Opilé řezy
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
Opravdový cheesecake s dírami jak ementál
Opravdový cheesecake s dírami jak…
Orangecello
Orangecello
Oravská kulaša
Oravská kulaša
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
Oreo cheesecake s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Opravdu celozrnný jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact